Skocz do zawartości

Modyfikacje skryptu otwarty.pl mini  

109 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś zainteresowany kolejnymi modyfikacjami otwarty.pl mini?

• Tak
      76
    • Nie
      20

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 159
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

gafi55 - Z tego co widzę, instalacja nie została przeprowadzona prawidłowo. Czy aby przypadkiem nie podmieniłeś bazy, ew. nie instalowałeś skryptu na starszej wersji ze starszą wersją bazy danych?

kaba - podaj adres strony to będzie można coś stwierdzić, bo podejżewam, że przyczyna jest podobna jak u gafi55 (ew. mod rewrite).

Baza danych zmodyfikowanego skryptu nie jest zgodna ze starszymi wersjami - nie można ich tak po prostu sobie nadpisać.

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

Zmodyfikowałem nieco skrypt. Tz dodałem H1 i H2. - https://jak.keed.pl/. Mam pytanie jaki kod musiałbym dodać w pliku home.php aby wygenerował mi się tytuł na podstawie nagłówka meta title. Teraz mam statyczny wpis a chciałbym zmienić go na stałe na dynamicznie generowany

<div class="text_body_h1"><h1>Darmowy katalog stron www - dodaj najlepsze strony za darmo</h1></div>

. W pliku index.php widzę że meta title jest generowane

<title><?php echo $title;?></title>

i teraz chodzi mi tylko by to samo było wygenerowane jako tytuł katalogu H1 tylko na stronie głównej.

Ps. Taka kwestia natury historycznej. Dlaczego skrypt nie ma znaczników H1, H2 cz H3 a istnieją odnośniki do tych znaczników w kodzie i arkuszu stylów ?

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

W temacie załatania luki do ochrony przed automatami. Coś ta łatka nie działa - jadą po katalogu równo seriami. Wchodzi tylko pierwsze parę znaków opisów także całość takich wpisów i tak jest do kosza. Trzeba by coś z tym zrobić bo inaczej to cała aktualizacja na niewiele się przyda.

Z poziomu panelu admina możesz dodać powitalny tekst osadzony w H1. Dalej w CSSie możesz sformatować jego wygląd.

Ps. Taka kwestia natury historycznej. Dlaczego skrypt nie ma znaczników H1, H2 cz H3 a istnieją odnośniki do tych znaczników w kodzie i arkuszu stylów ?

Nie wiem czy cię dobrze zrozumiałem, ale nagłówki H1 użyte są np. na podstronach kategorii.podkategorii.

Jeśli chodzi o dodawarki, całkiem możliwe, że katalog wpuści wpisy dodane przez automat - nie było to głównym celem modyfikacji. Zmiany robiłem na szybko, w następnej aktualizacji postaram się zastosować skuteczniejsze rozwiązanie.

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

Nagłówki H1 i reszta w oryginalnej wersji skryptu nie są nigdzie zastosowane tzn

<span class="text_body_h1"> 

wcale nie znaczy że tytuł strony kategorii/podkategorii jest w H1. Uzupełniłem to na mojej modyfikacji. Temat znaczników H nie został zoptymalizowany w nawet seokach - tu sklei jest ich za dużo H1 na stronach. Zgoda co do tekstu powitalnego da się go wprowadzić z poziomu admina. Jest to jakieś rozwiązanie. Temat dodawarek jest o tyle istotna że skrypt nie tyle że ma nadal dziury ile przepuszcza pierwsze znaki opisu. Nawet jakbym chciał to nie zaakceptuję takich wpisów bo ich po prostu prawie nie ma. Więcej czasu poświęcę na usuwanie tych serii ślepaków niż na rzeczywistą moderację.

Ogólnie odświeżenie i modyfikacja skryptu jest ok i wielkie dzięki za to że jest darmowa. Dodawarką trzeba jednak powiedzieć stop.

Temat dodawarek jest o tyle istotna że skrypt nie tyle że ma nadal dziury ile przepuszcza pierwsze znaki opisu. Nawet jakbym chciał to nie zaakceptuję takich wpisów bo ich po prostu prawie nie ma. Więcej czasu poświęcę na usuwanie tych serii ślepaków niż na rzeczywistą moderację.

U mnie z kolei przechodzi cały opis, ale za to zamiast polskich literek są tylko znaczki. Jeśli samemu dodam wpis poprzez stronę, to polskie litery są w porządku, dlatego domyślam się, że te wpisy są wysyłane w jakiś sposób przez dodawarki. Tak samo jak kolega powyżej, nie mam możliwości ich dodać, nawet gdybym chciał.

Pierwszy pomysł jaki mi przychodzi do głowy, to: może na stronie już po wciśnięciu przycisku 'Zasugeruj stronę' skrypt nie sprawdza, czy captcha była poprawna. Wtedy wystarczy wysłać odpowiedni POST i bez wpisywania captchy taki wpis pojawia się w bazie.

Wydaje mi się że Jedyny sposób na pozbycie się spamu i wpisów z automatu to po zmienianie nazw kategorii i podkategorii zauważyłem że na przykład w katalogu https://dla-kobiet.098.pl gdzie praktycznie nie ma kategorii dostępnych wraz ze skryptem mam bardzo mało wpisów z automatu a w tym: https://dla-faceta.pl jest strasznie dużo spamu próbowałem zmieniać same kategorie odwracać słowa itp ale to nie wiele pomogło więc wydaje mi się że trzeba by wyrzucić wszystkie kategorie i podkategorie i wstawić nowe

timi845 - dodawarki do katalogów z reguły działają w ten sposób, że po rozpoznaniu skryptu przeszukiwane są kategorie, aby dodawany wpis znalazł się w jednej z nich. Usunięcie kategorii i dodanie ich na nowo pod tą samą nazwą nic nie da. Można co najwyżej zmienić nazwę na jakąśniestandardową, lecz są to działania raczej na krótki dystans. Udostępniona modyfikacja zabezpieczona jest przed najprostszą dodawarką jaką miałem pod ręką, natomiast postaram się nad czymś skuteczniejszym przed popularnymi dodawarkami.

demo_miniacz_468x60.gif

Witam

Spróbowałem zainstalować "miniacza ver. 3" i na początek nie mogę wygenerować map z zakładki "Konfig"

Fatal error: Call to undefined function administrator() in /home/server/public_html/katalog/otwarty_admin/xml_export.php on line 3

Z zakładki "Xml export" wszystko działa.

Nie wyświetlają się też znaczniki <ul>, <ol>, mimo, że w panelu admina widać treść dobrze

Co to może być ?

P.S. Wiem, wiem... odpowiedź jest prosta - generuj z "XML export" i nie stosuj tych znaczników.

Mimo wszystko proszę o pomoc

Dzięki z góry

Zostałem zbanowany bo miałem multikonta

Alvinlee, dzięki za info - w zakładce Konfig pozostał link z oryginalnego miniacza, przez co wyniknął ten błąd. Aby to poprawić, w pliku otwarty_admin/admin_functions.php należy zmienić w wierszu 1469:

<a href=xml_export.php?a=mapy_stron>Mapy stron XML </a>

na:

<a href="'.$arr['pages']['xml_export'].'&a=mapy_stron">Mapy stron XML</a>

Na melma.pl jest już paczka z naniesioną poprawką.

demo_miniacz_468x60.gif

Dzięki "Melma", zmieniłem - działa. Zawsze w nowościach są jakieś błędy. XP był dopracowywany kilka lat, zanim zaczął działać poprawnie.

Jakbyś te znaczniki uruchomił. to naprawdę jesteś "the best"

Witam

W temacie dodawarki, przecież można skorzystać z zamiany pliku "op.php" opisanej już na forum lub dodatkowo dodania jakiegoś checkboxa we wpisie, również wcześniej opisanego. Blokowanie w .htaccess też spełnia swoje zadanie. Może się mylę, bo jestem początkujący...

Jeszcze wrócę do tematu map. Nie mogę znaleźć gdzie to jest, ale we wszystkich mapach wyświetlają się adresy np: "otwarty_admotwarty_map_kat-0.xml" itd...

Gdzie jest byczek ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności