Skocz do zawartości

Modyfikacje skryptu otwarty.pl mini  

109 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś zainteresowany kolejnymi modyfikacjami otwarty.pl mini?

• Tak
      76
    • Nie
      20

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od jakiegoś czasu używam tego skryptu (wcześniej w wersji 2.0), sprawdza się świetnie i ciesze się że została stworzona kolejna wersja. Jak wiadomo skrypt jest darmowy i zarabiać na nim można ewentualnie na reklamach, które by się na danej stronie wyświetlały. Moje pytanie jest następujące:

Czy jest możliwość zintegrowania w tym skrypcie katalogu, systemu płatności sms/dotpay etc. czyli dodawanie wpisów premium/płatnych.

Nie znam się na programowaniu (jestem grafikiem) i stąd moje pytanie.

• Odpowiedzi 159
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

stingtanner, https://chomikuj.pl/moofar/kody.zip tu chyba jest miniacz z kodami i same kody do dodania. Ale to chyba wersja na miniacza 2, a nie 3

timi845, wystarczy, że będzie umieszczony link zwrotny i strona automatycznie wędruje do "Przyjaciół"

Zostałem zbanowany bo miałem multikonta

stingtanner, https://chomikuj.pl/moofar/kody.zip tu chyba jest miniacz z kodami i same kody do dodania. Ale to chyba wersja na miniacza 2, a nie 3

Do wersji 2.0 też znalazłem, ale problem w tym że w wersji 3.0 zostały zmienione jakieś funkcje i niestety za nic w świecie nie wiem jak to dostosować. Dla kogoś kto by się znał na tym to możliwe godzinka roboty. Może kiedyś ktoś z nudów się podejmie tego, i przerobi skrypt na nowa wersję :)

@stingtanner

działające wersje z płatnościami i info o nich możesz znaleźć tutaj na forum... ba nawet w tej kategorii - użyj "szukaj".

Raczej nie licz, że ktoś za darmo i z nudów zrobi to za (dla) Ciebie :okularnik:

Poznaj i zrozum ten biznes... Dołącz nie czekaj aż doskonała okazja Cię ominie!

BO468x60.gif

Szajsnet, spróbuj w admin_functions zmienić wszystkie

$adres

na

$cfg[o4]

w okolicach linii 400, gdzie jest funkcja MyBB

U mnie działa, ale pewnie może nie wycinać "/" z adresu

To taka prowizorka...

Szajsnet, dzięki za info. Faktycznie błąd z mojej strony. Wystarczy w pliku otwarty_admin/admin_functions.php dopisać zmienną $adres do funkcji MyBB(). W tym celu odszukaj wiersz:

function MyBB($tresc, $wpis, $mail, $tytul) {

i poniżej zamień

global $cfg;

na:

global $cfg,$adres;

Nanoszę jeszcze kilka drobnych poprawek odpowiedzialnych głównie za wyświetlanie komunikatów użytkownikowi i za jakąś godzinę powinienem zaktualizować instalatora, więc będzie można pobrać gotową paczkę.

Co do licencji, jest ona niezmieniona, linki powinny więc pozostać.

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

Melma , nie wiem, czy tylko u mnie, ale w mapach są adresy typu

./otwarty_admotwarty_map_wpi-0.xml

i nie pokazują się znaczniki <ol>, <ul>, pomimo, że w PA je widać - pisałem wcześniej, ale widać grubsza sprawa...

Pozdrawiam Nocny Marku :)

Mała prośba. Albo chciałbym wiedzieć co i jak zostało zmienione - tz z istotnych aktualizacji albo udostępnię swoje niewielkie modyfikacje. Pozbyłem się wpisów z dodawarek przez modyfikację co została już tu przedstawiona do miniacza 2,0, dodałem znaczniki H i ikony oraz elementy przyśpieszające w htaccess. Brakuje mi jeszcze dwu istotnych elementów zablokowania dodawania podstron i ograniczenia ilości dodawanych słów kluczowych. W samej treści wpisów przydało by się wprowadzić opcję ilości znaków od do bo niektórzy są strasznie enigmatyczni - napiszą jedno zdanie typu "Nazywam się Agatka i mam 4 latka."

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Co do licencji, jest ona niezmieniona, linki powinny więc pozostać.

mi tam linki nie przeszkadzają w końcu nikt za darmo nie będzie czasu tracił.

wydaje mi się że też trzeba zmienić linie 22 w otwarty_admin/admin_functions.php:

$adres = rtrim($cfg['o4'], '/'); // https://domena.tld/subfolder

trzeba zmienić na:

$adres = rtrim($cfg[o4], '/'); // https://domena.tld/subfolder

Szajsnet, po czym wnosisz ? Bo mnie się wydaje, że i tak i tak nie obcina slashy.

Ale mam inny kłopot. - niektóre dodawane opisy i tagi z polskimi znakami zamieniają się w krzaki, kwadraty itp. Ma ktoś też tak ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności