Skocz do zawartości

Modyfikacje skryptu otwarty.pl mini  

109 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś zainteresowany kolejnymi modyfikacjami otwarty.pl mini?

• Tak
      76
    • Nie
      20

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 159
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

neilpryde, ten piękny listing spowodowany jest pozostałościami po oryginalnym miniaczu. Niepoprawny format zapisu kluczy w tablicach skutkuje informacjami o błędach.

Porada taurussa jest jak najbardziej słuszna, ja w najbliższych dniach postaram się nanieść poprawki, aby takie kwiatki się nie pojawiały.

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

tak czy owak nie poddaje sie w probach instalacji

Melma, a moze pakiet do instalacji 'z palca' ;)

osobno sql querry i config.php do uzupelnienia

wyciagnalem z pliku instalacyjnego kod sql, wyczyscilem i mam cos takiego:

https://otwarty.twistery.pl/sql.txt

niestetty nie chce z tego utworzyc bazy :/

#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'CREATE TABLE `filtr` (

`nazwa` varchar(100) NOT NULL default '',

`wartos' at line 9

neilypryde, w tygodniu udostępnię gotową paczkę - obecnie pozostał mi do poprawek jeszcze panel administracyjny. Jeżeli jednak chcesz użyć zapytań sql'owych z instalatora, to musisz każde zapytanie zakończyć średnikiem (jak zgaduję - skopiowałeś wszystko z pliku tekstowego i wkleiłeś w phpMyAdmin), czyli, np. zamiast

CREATE TABLE `blokowane` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`adres` varchar(255) NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (`id`),
UNIQUE KEY `adres` (`adres`)
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=2

wstaw:

CREATE TABLE `blokowane` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`adres` varchar(255) NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (`id`),
UNIQUE KEY `adres` (`adres`)
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=2;

Z tego co widzę, tworzysz w bazie tabele bez prefixu - domyślnym prefixem jest 'otwarty_', czyli zamiast tworzyć tabelę

CREATE TABLE `blokowane`

użyj

CREATE TABLE `otwarty_blokowane`

, oczywiście jeżeli są inne odwołania do tabel (INSERT, UPDATE, itp) musisz też to poprawić. Prefix tabel może być dowolny, ważne żeby był zgodny z wartością zmiennej $prefix w pliku otwarty_inc/config.php.

Przy okazji poprawek zmienię serwis generujący miniatury, dodam jeszcze filtr antyspamowy do formularza kontaktowego. Testy filtra: https://melma.pl/dema/demo-antispam

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

Melma , Parę postów wstecz pomogłeś z prawidłowym generowaniem map. Chodziło o zmianę "-49", na "-60" w 159 linii 'xml_export'. Zauważyłem, że źle generują się kopie danych. Tak na chłopski rozum zmieniłem "-43" na "-54" w 410 linii i coś się zaczęło pokazywać, ale rzuć fachowym okiem na to.

Druga sprawa. Nie wiem, czy tylko ja tak mam, ale kiedy próbuję dodać nową kategorię, mam komunikat

The requested URL /otwarty_admin/index.php&err=0 was not found on this server.

. Kategoria się dodaje, tyle, że wracam z białej strony z tym komunikatem.

Znalazłem też brak odwołań do strony "Najpopularniejsze" - ale z tym sobie poradziłem dodając trochę wpisów i przerobioną "top.php" z miniacza 2.0.

Z góry dzięki za poprawki.

Zostałem zbanowany bo miałem multikonta

Jest już dostępna do pobrania nowa wersja (3.0.1). Alvinlee, dzięki za info, poprawka naniesiona. Historia zmian w stałym miejscu na melma.pl. Jeszcze kilka słów dotyczących numeracji wersji:

Pierwsza liczba oznacza duży skok między wersjami (znaczna przebudowa silnika, podobnie jak to miało miejsce przy przejściu z wersji v2 na v3) - czyli v.3.0.1

Druga liczba oznacza dodatkowe moduły/funkcje, poważniejsze poprawki - czyli v.3.0.1

Trzecia liczba oznacza drobne poprawki, z reguły zauważone błędy - czyli v.3.0.1

Mam nadzieję, że w miarę jasno to wytłumaczyłem :)

demo_miniacz_468x60.gif

Dzięki Melma. Jakbyś jeszcze rzucił na PW albo jak które pliki mam podmienić (albo wpisy), to byłoby super. A żebyś się nie nudził, to pliczek RSS też ma jakiś błąd.

This page contains the following errors:
error on line 2 at column 1: Extra content at the end of the document
Below is a rendering of the page up to the first error.

Na razie jakoś wsadziłem lekko przerobiony z miniacza 2, ale nie chcę czegoś posadzić na amen, bo mi się coraz bardziej miniacz podoba

Pozdrawiam

Zostałem zbanowany bo miałem multikonta

Melma nowa wersja wywala błąd

Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /home/u656174453/public_html/otwarty_inc/otwarty_install.php on line 980

Alwinlee, RSS poprawiony. Wysłałem Ci na priv info, dotyczące zmian w kodzie dotyczących

The requested URL /otwarty_admin/index.php&err=0 was not found on this server.

MixKosa, instalator poprawiony.

Paczka do pobrania zaktualizowana.

demo_miniacz_468x60.gif

Witam

Melma w skórce 1 i 3 przy zmianie linku do serwisu generującego miniaturki pokazuje bład na podstronach z miniaturkami.

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/u362427200/public_html/otwarty_disp/popularne.php:1) in /home/u362427200/public_html/otwarty_disp/funkcje.php on line 706

w pozostałych skórkach jest ok

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności