Skocz do zawartości

Modyfikacje skryptu otwarty.pl mini  

109 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś zainteresowany kolejnymi modyfikacjami otwarty.pl mini?

• Tak
      76
    • Nie
      20

Rekomendowane odpowiedzi

i co nikt nie napisze co trzeba podmienić?

HeyJakov,

Plików do podmiany jest kilka - wyszukałem je korzystając z totalcmd:

Katalog główny:

.htaccess

formularz.php

index.php

license.txt

otwarty_errormod.php

otwarty_index.php

Katalog otwarty_admin:

admin_functions.php

adverts.php

categories.php

config.php

display.php

index.php

update.php

xml_export.php

Katalog otwarty_disp:

add.php

autorzy.php

funkcje.php

go.php

home.php

inf.php

kat.php

klik.php

kontakt.php

link_popularity.php

mapa.php

menu_glowne.php

menu_polecamy.php

menu_staty.php

pod.php

popularne.php

prz.php

reklama5.php

rss.php

search.php

szcz.php

token.php

wpis.php

wysylka.php

Katalog otwarty_inc:

otwarty_install.php

Katalog otwarty_tpl:

reset-min.css

Dzięki Melma za poprawę i dopieszczeni kodu :)

--

Nowości na iPhone

• Odpowiedzi 159
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

zainstalowałem wersje FREE, OK

1.Dodaje kod reklamy miejsce 1 na całą szerokość pod nagłówkiem ,

insert baner, insert hiperłącze zatwierdzam.

Pojawia się komunikat: Informacja!Zmiany zostały zapisane

Baner znika w polu i reklama nie wyświetla dodany baner ?

Niby banalna czynność ale nie działa, czy baner powinien mieć określoną wielkość, nie.

W twojej wersji z 2006 wstawiałem kod html i wszystko działało.

2. Kody html statystyk to samo co punkt1.

3. jest kilka kwestji z którymi zwykły użytkownik może mieć kłopot

Projekt zapowiada się świetnie, nareszcie nie ma miliona stron dodanych przez automaty, uff

Witam.

Mam katalog na skrypcie w wersji 2.0 i chciałbym go zaktualizować do najnowszej wersji (którą już pobrałem).

Czy wystarczy zwykła podmiana plików (wiem, naiwne) czy trzeba robić po drodze jakieś czary mary?

Może ktoś wyprodukował instrukcję aktualizacji?

• 2 tygodnie później...

Witam, zamiast pr dodanej strony wyskakuje mi coś takiego:

Warning: fsockopen() has been disabled for security reasons in /home/seoarkpl/domains/katalogujemystrony.pl/public_html/pr.php on line 84

Czy może macie pomysł co z tym zrobić? Adres katalogu https://www.katalogujemystrony.pl

Heh, sorry, że nie odpisywałem, ale na razie trochę się rozchorowałem. Myślę, że za tydzień będę mógł na wszystko odpowiedzieć.

Sebastian - masz na hostingu zablokowaną funkcję fsockopen() użytą w funkcji sprawdzającej PR strony. Tymczasowo możesz ukryć komunikat o błędzie. W tym celu w pliku otwarty_disp/pr.php odszukaj funkcję fsockopen i zamień na @fsockopen. Nie będzie co prawda pokazywany PR stron, ale pozbędziesz się błędu. W następnej wersji zaktualizuję tą funkcję.

Jeśli macie jakieś uwagi, bądź zauważyliście inne błędy, piszcie, postaram się uwzględnić to przy okazji aktualizacji.

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

Pobrałem skrypt, ale w pliku license.txt jest tylko jakaś sieczka, wygląda jak base64, gdzie można przeczytać licencję żeby było wiadomo co wolno, a co nie wolno z tym robić? Z tego co widzę skrypt jest darmowy tylko trzeba zostawić te 3 linki w sopce, a co z reklamami, które są zaraz po instalacji i innymi modyfikacjami?

Zainstalowałem wersję płatną mini V3 zapłaciłem za licencję i to koniec po wielu próbach nie udało się zapisać niczego w konfiguracji katalogu wszystko wraca do stanu z instalacji.Walczyłem z tym ustrojstwem około tygodnia ,żadnej pomocy ani odpowiedzi z Pana strony w tym temacie .Wróciłem do wersji darmowej wszystko działa jak należy tak się zastanawiam jak to możliwe że płatny skrypt jest gorszy od darmowego.Błąd występuje w katalogu otwarty_admin/main w linii 3663.Tak wygląda ten fragment $znaki = "^[\_[:alnum:]\-]+$";

$znaki1 = "^[\_\/[:alnum:]\-]+$";

$znaki2 = "Występują niedozwolone znaki. Używaj wyłącznie <b>\"a-z\" \"0-9\"</b> oraz <b>\"-\", \"_\"</b>";

if ($stop[4]=="" AND !preg_match($znaki,$_POST[f1])) { $stop[9]="$znaki2"; }

if ($_POST[m1]=="1" AND $stop[5]=="" AND !preg_match($znaki1,$_POST[m3])) { $stop[

Proszę o pomoc może ktoś wie gdzie jest ten błąd.

https://katalogseopl.pl

Kolego katal nie wiem co tam namieszałeś ja mam też płatny ( możesz zerknąć https://basti.xon.pl/ ) i wszystko działa ok !?

Melma teraz nie ma czasu bo ostro pracuje nad nową płatną i był też chory więc pomału - pomału nie zawracaj mu teraz głowy.

Mogę Tobie spróbować pomuc - najlepiej spakuj to co masz wgrane na serwer w zip i wyślij mi to meilem

zobacze co tam " namieszałeś ".

Bez paniki na pewno poradzimy !

Hej, jon_gd, dzięki za pomoc, kontaktowałem się już z katal'em, myślę że wszystko wyjaśniłem. A problem faktycznie dotyczył ostatnio wysłanych paczek - mea culpa :( Mam nadzieję, że wysłałem poprawki wszystkim, których problem dotyczył. W razie problemów proszę o kontakt.

Nowa wersja płatnego miniacza, jeżeli nic nie stanie na przeszkodzie, powinna być dostępna na początku maja, o czym poinformuję w wątku poświęconym tej wersji https://www.forum.opt...t-na-sterydach/. Właściciele katalogów stosowne info o nowej wersji zobaczą także w panelu administracyjnym.

Sebastian, dzięki za życzenia, w końcu się jako tako wykurowałem.

Bieluch, license.txt jest tylko kluczem licencji. Natomiast ze skryptem wolno robić wszystko, co wolno było robić w oryginalnym miniaczu. Poza linkami w stopce, wszelkie przykładowe wpisy czy reklamy można oczywiście zmienić z poziomu panelu administratora.

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

Dzięki Melma za odpowiedz, nie wiem jak bylo w oryginalnym miniaczu bo nie miałem z nim nigdy do czynienia od tej strony. Powiedz mi jak wygląda licencja do tej wersji płatnej bo chciał bym ją przeczytać, co wolno co nie wolno co z linkami w stopce. Druga sprawa to czy wystawiasz F.VAT?

Witam, czemu w najnowszej wersji 3.02 nie mogę wkleić żadnego kodu w miejsce reklam, tzn wkleić mogę ale jak zapisuje to dodaje mi w ten kod jakieś znaki typu df& i nic się nie wyświetla w wersji 3.00 było wszystko ok czy to jest wina skryptu czy coś mó serwer nie współpracuje z tą wersją?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności