Skocz do zawartości

Modyfikacje skryptu otwarty.pl mini  

109 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś zainteresowany kolejnymi modyfikacjami otwarty.pl mini?

• Tak
      76
    • Nie
      20

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 159
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Podkarpaciak , przeważnie katalogi stron... różne... moderowane, płatne, darmowe itd... a konkretnie, to o co pytasz ? Bo spis katalogów na "otwarty_mini", to gdzie indziej.

Melma nie wiem, czy to wina serwera, ale w PA mam cały czas info, że nie ma linka zwrotnego (pomimo tego, że jest) i wyświetla się PR=0 przy każdej stronie. Tylko w PA tak jest. Coś mi się zdaje, że to jeszcze pozostałość z poprzednich wersji, bo w starszych miniaczach to samo. Ale zerknij.

Dzięki z góry

P.S. Doraźnie do pliku otwarty_disp/op.php około 150 linii (add.php około 198 linii) dodałem zamiast:

if($cfg[pm]==1) mysql_query("insert into ".$prefix."wpisy set data='".time()."', tytul='$_POST[tytul]', opis='$_POST[opis]', slowa='$_POST[slowa]', url='$url', uri='$uri', pr='-9', pr='-9', relacji='1', akt='$akt', mail='$_POST[email]', rss='$_POST[rss]', link_zwrotny='$_POST[link_zwrotny]', ip='$ip' ");
 else mysql_query("insert into ".$prefix."wpisy set data='".time()."', tytul='$_POST[tytul]', opis='$_POST[opis]', slowa='$_POST[slowa]', url='$url', uri='$uri', pr='-9', pr='-9', relacji='1', akt='$akt', rss='$_POST[rss]',link_zwrotny='$_POST[link_zwrotny]', ip='$ip' ");

To:

if($cfg[pm]==1) mysql_query("insert into ".$prefix."wpisy set data='".time()."', tytul='$_POST[tytul]', opis='$_POST[opis]', slowa='$_POST[slowa]', url='$url', uri='$uri', pr='-9', pr='-9', pr_link_zwrotny='-9', relacji='1', akt='$akt', mail='$_POST[email]', rss='$_POST[rss]', link_zwrotny='$_POST[link_zwrotny]', ip='$ip' ");
 else mysql_query("insert into ".$prefix."wpisy set data='".time()."', tytul='$_POST[tytul]', opis='$_POST[opis]', slowa='$_POST[slowa]', url='$url', uri='$uri', pr='-9', pr='-9', pr_link_zwrotny='-9', relacji='1', akt='$akt', rss='$_POST[rss]',link_zwrotny='$_POST[link_zwrotny]', ip='$ip' ");

czyli dodałem tylko : pr_link_zwrotny='-9', w dwóch linijkach i załóżmy, że PR strony z linkiem jest.

Przy nowo dodanych wpisach to działa - niestety starych nie aktualizuje i cały czas "system NIE wykrył linka zwrotnego"

Pozdrawiam

Zostałem zbanowany bo miałem multikonta

• 3 tygodnie później...

Witam

Znalazł się link zwrotny, ale ręcznie musiałem zmienić połączenie z wykorzystaniem "curl". Swoją drogą, to można by pomyśleć, aby "Metoda łączenia się z serwerami" ustawiana w PA działała dla rss, linka zwrotnego, treści strony itd. Byłoby to dużym ułatwieniem przynajmniej dla tych, którzy nie bardzo "siedzą" w php.

Melma, zauważyłem, że w najnowszej wersji 3.0.2 nie ma "Top 10". Znalazłem tu podpowiedź, jak to zrobić w miniaczu 2.0. Nie działało do końca dobrze, ale chyba znalazłem przyczynę i wydłubałem coś takiego:

<?php
if(!defined('MINI_DOCUMENT_ROOT')) {define('MINI_DOCUMENT_ROOT', dirname(__FILE__)=='/'?'':dirname(__FILE__)); }
require_once MINI_DOCUMENT_ROOT . '/otwarty_inc/config.php';
require_once MINI_DOCUMENT_ROOT . '/otwarty_disp/funkcje.php';
global $cfg, $ile, $prefix, $li_lw, $item, $nofollow;
$ilosc=8;	 // ilość wyświetlanych wpisów z pominięciem wyswietlanych w ostatnio dodanych
if ($cfg[g5]>0 AND $ile[wpi_a]>0) {
$zap_lw = mysql_query("select * from ".$prefix."wpisy where akt='1' AND relacji>'0' order by data DESC limit $cfg[g5], $ilosc");
 $links = "";
 while ($li_lw = mysql_fetch_assoc($zap_lw)) {
 mysql_query("update ".$prefix."wpisy set odslon=odslon+1 where id='$li_lw[id]'");
 $links[$li_lw[id]]['tytul'] = $li_lw[tytul];
 $links[$li_lw[id]]['opis'] = $li_lw[opis];
 $links[$li_lw[id]]['data'] = strftime("%d-%m-%Y",$li_lw[data]);
 $links[$li_lw[id]]['url2'] = "https://$li_lw[url]/$li_lw[uri]";
if ($cfg[w5]==1) {
 $links[$li_lw[id]]['url1'] = "https://$li_lw[url]/$li_lw[uri]";
} else {
 $links[$li_lw[id]]['url1'] = "$cfg[f1].php?a=go&id=$li_lw[id]";
}
 $links[$li_lw[id]]['url3'] = "$cfg[f1].php?a=klik&id=$li_lw[id]";
 if ($cfg[m1]==1) {
 if (eregi("/",$cfg[m5])) {$szcz_end="/"; $szcz_sep="/";} else {$szcz_end=".html";$szcz_sep="$cfg[m2]";}
 $links[$li_lw[id]]['det_link'] = "/$cfg[m5]$szcz_sep$li_lw[id]$szcz_end";
 } else {
 $links[$li_lw[id]]['det_link'] = "$cfg[f1].php?a=szcz&id=$li_lw[id]";
 }
}
?>
<div class="box">
<div id="reklama5" class="box_title">Najnowsze</div>
<div class="center"><?php echo mini_magic($tpl['ads5']); ?></div>
<?
foreach($links as $item) {
?>
<div class="link_block">
<div class="out_link_div" <?=$nofollow?>><a href="<?=$item[det_link]?>" class="out_link"><?=$item[tytul]?></a></div>
<div style="height:41px; overflow:hidden;"><?=$item[opis]?></div>
<div class="text_link">data: <?=$item[data]?>
</div>
</div>
<?
} // end ostatnio dodane
} else { echo "wejscie bezposrednie nie jest dozwolone..."; }
?>
</div>

Wystarczy to nazwać np: "najnowsze.php" i stworzyć blok w PA. Nawet działa i wyświetla wpisy z pominięciem tych z "Ostatnio dodanych"

Ilość oczywiście można ustawić samemu - ja dałem "8". Efekty można zobaczyć w moich "miniaczach" (linki w stopce)

Zauważyłem też, że ten blok działa poprawnie tylko z prawej strony - z lewej po kliknięciu w link wyświetlają się szczegóły dla https:///. Czemu ?

P.S. Tylko się nie śmiejcie, bo dopiero zaczynam się uczyć. :nonono:

Pozdrawiam

Zostałem zbanowany bo miałem multikonta

Witam forumowiczów, jestem kompletnym laikiem w zakresie budowy stron, porównując to do samochodów jestem kierowcą, nie konstruktorem ;)

A poważnie to mam pytanie gdzie należałoby to zmienić, żeby w url-ach przerabialo polskie znaki typu "ś" "ż" przerabialo na s, z przyklad poniżej, zjadlo ś w tym urlu. Lepiej jakby bylo smieszne, nie mieszne.

https://darmowy-katal...y-netu-s18.html

Witam

Mam mały problem zapewne z kodowaniem znaków.

Z miniacza 2 exprtowałem pełna kopię danych, wgrałem mini3 na nową baze danych. zrobiłem import danych i ...

W katalogu wszystkie wpisy ; podkategorie ; i kategorie nie maja polskich znaków.

Do bazy danych wczytało z polskimi znakami - więc jest jakiś problem pomiedzy katalogiem i baza danych lecz niewiem jaki.

Proszę o porady

Pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...

Ja mam pytanie odnośnie przekierowania 301 z www.mojadomena.pl/index.php na www.mojadomena.pl jak to zrobić poprawnie w htaccess?

Samo przekierowanie niby działa ale znikają przyjazne linki :)

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Już chyba enty raz będzie to pytanie ale nadal nie znalazłem rozwiązania - wszystkie info na ten temat przeczytałem i stosowałem się do wskazówek.

Przeniosłem katalogstron.asib.pl na inny serwer i nie ma znaków polskich. Zmieniałem w funkcje.php. admin_functions.php, w head, w mysql (utf-8, potem latino1 i latino2)

i już nawet nie pamiętam co jesz pamiętam co jeszcze.

Efekt - nadal brak polskich znaków.

Ktoś da radę coś wymyślić?

Acha - nawet pliki formatowałem do utf-8

Moja działalność - www.asib.pl - portal info (https://www.asib.pl/o-nas/asib-press-media)

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

Witam.

Jak widzę ostatni post w tym temacie jest sprzed kilku miesięcy. Czyżby to oznaczało, że Miniacz V3.02 Free jest już tak idealny i nie potrzeba niczego modyfikować.

Ostatnio ściągnąłem tą wersję i przyznam się, jest kilka poważnych błędów - przynajmniej u mnie, może ktoś wyjaśni dlaczego :

1. brak polskich znaków w niektórych nowo dodanych wpisach
  2. w PA modyfikacja css-a niemożliwa, każda próba zapisu dodaje w kilku miejscach symbole "////" przez co niewidoczne staje się kilka funkcji np. sam tekst "wyróżniony" znajdujący się przy wpisie.
  3. podobna sytuacja jest przy blokach reklamowych w PA, spróbujcie wkleić kawałek kodu html i dokonać zapisu - kicha ...
  4. w okienku POLECAMY przy rotacji, nie wyświetla się miniaturka ostatnio dodanego wpisu (wszystkie wcześniejsze OK)

Dla kogoś, kto jest początkującym w tej dziedzinie to dość poważny problem.

Z html-em i css-em poradziłem sobie, ale PHP, to cały czas dla mnie czarna magia.

Mam już katalog na poprzedniej wersji skryptu https://www.katalog.art.mikana.com.pl i nie przypominam sobie, by w trakcie instalacji i modernizacji było aż tyle problemów.

Może ktoś z Was podpowie jak naprawić te błędy,

Na razie wersja testowa jest pod adresem www.tkkj.nazwa.pl/testy

Z góry dzięki za pomoc

• 2 miesiące temu...

Poważnie mam już dosyć, od 30min szukam pliku gdzie można edytować header i nie potrafie odszukać. W panelu admina zmieniłem ale coś chyba nie działa - rekord w bazie danych się pojawił ale header nie uległ zmianie. Chodzi o stronę www katalog upimage net.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności