Skocz do zawartości

Katalogowanie ręczne vs "automatyczne"

Grisham

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
jaki sztuczna inteligencja mądrzejsza niż ludzki mózg?

widzę ty ciągle nie rozumiesz jak działają tego typu softy, wystarczę ze jeden raz pokaże Zenkowi co ma robić, dalej on to robi sam i całkowicie automatycznie, ile wymyślisz tych pytań? 10-20? Wiec zrozum że wystarczę że ja jeden raz definiuje tych 20 pytań i Zenek dalej będzie sam odpowiadać, pomijać fakt już tworzenia lub korzystania z plików tex, captcha.

wpisz 30 słowo z 5 pkt regulaminu katalogu usuwając samogłoski ;-)

nu i co z tego pofatyguje się na stronę z regulaminem, zobaczę 5 pkt, 30 słowo usunę samogłoski i wpisze poprawna odpowiedz w szablonie, definiując przed tym pytanie. a dalej szablon będzie robić to automatycznie...... To co piszecie to najłatwiejsze do złamania zabezpieczanie dla tego typu softów ...

nie, ale nikt nie zabrania z takiej korzystać, on niema tak jak Xrumer ogólnej bazy pytań i odpowiedzi co jest aktualizowana na serwerach autora, ale Zenek może to robić z pliku txt, lub można wykorzystać serwis online, lub istnieją jeszcze inne autorskie rozwiązania...

w pojedynczym przypadku łatwo to można zrobić, nie tyle zabezpieczyć na 100% ( bo się nie da) ile po prostu zniechęcić ciągle zmieniać szablon. Ale na masowa skale to automaty już na tyle zaawansowane, ze doskonale naśladują zachowania człowieka w internecie.

cholera... zaczynam się gubić w polskim SEO... temat jest o katalogowaniu

Po co się stawia katalogi? Po to, żeby mi jakiś palant, który takie coś ustawił, robił pod górkę taką mądrą "captchą": "wejdź na piąte piętro, zadzwoń do Kowalskiego i spytaj, jakiego koloru pieprzyk ma jego zona na lewym pośladku... potem przetłumacz nazwę koloru na chiński i wprowadź wszystkie trzy synonimy"... Czy właściciel katalogu naprawdę myśli, że dzięki temu jego cudowny śmietnik linków będzie wyjątkowy i google nigdy nie zbanuje go za sprzedawanie linków? Jeśli tak - to się myli.

To nie automaty są problemem, a użytkownicy, którym czasami brakuje piątej klepki i najczęściej nie mają pojęcia, do czego służą automaty.

Max: nie ma sensu używać takich trudnych słów, jak ZennoPoster... Większość i tak nie ma pojęcia, w jaki sposób to działa i że nie ma różnicy w jego pracy, a w ręcznym działaniu... poza tą jedną, że mogę iść do kina, kiedy on dalej zarabia na popcorn i colę...

dymna.jpg

Po co się stawia katalogi? Po to, żeby mi jakiś palant, który takie coś ustawił, robił pod górkę taką mądrą "captchą": "wejdź na piąte piętro, zadzwoń do Kowalskiego i spytaj, jakiego koloru pieprzyk ma jego zona na lewym pośladku... potem przetłumacz nazwę koloru na chiński i wprowadź wszystkie trzy synonimy"... Czy właściciel katalogu naprawdę myśli, że dzięki temu jego cudowny śmietnik linków będzie wyjątkowy i google nigdy nie zbanuje go za sprzedawanie linków? Jeśli tak - to się myli.

Oczywiście, iż nie. Ale jeśli przez to zabezpieczenie uda mu się obronić przed spamem ( nawet o 1-3 %) to warto. Gorsze od pustego katalogu jest jego kompletne zaspamowanie, ale kto co lubi.

Max: nie ma sensu używać takich trudnych słów, jak ZennoPoster... Większość i tak nie ma pojęcia, w jaki sposób to działa i że nie ma różnicy w jego pracy, a w ręcznym działaniu...

Święte słowa. Na szkoleniu (SEO zaawansowane!) u Xanna pokazywali Seocata i po minach i pytaniach wnioskuję, że 80% sali dowiedziało się, że istnieje coś takiego jak dodawarka do Seokatalogów - proszę więc nie szaleć z Zenkiem :D

Postów w temacie sporo, a mnie pozostaje się cieszyć, że jednak się nie myliłem :) Mam nadzieję, że przeczyta ten temat sporo osób, które potrzebują katalogowania i będziemy mieć jedną bajeczkę mniej.

Coś ty, są mity które jak Lenin wiecznie żywe, ręczne katalogowanie, naturalne linkowanie, 5-10 katalogów dienie, opis pisane z palca lesze jak synonimizowane, za agresywne linkowanie można dostać bana, katalogi maja być na różnym IP, pytanie jakiego koloru laska ma majtki na fotce NR1 może zatrzymać automaty, nie chce mi się więcej wymieniać. Są ludzie co i tak wiedzą lepiej, nie przetłumaczysz

I mamy następnego kolegę (nawiasem mówiąc wypowiadał się w tym temacie :D), który podkreśla, że

Jest to prawdziwie ręczne katalogowanie, bez pomocy jakichkolwiek automatów!!

bo przecież automaty to zło ;)

w opisie robi się jeszcze ciekawiej, dowiadujemy się np. że:

Poza tym ręcznie dobieramy kategorie, co powoduje, że moc wpisu jeszcze bardziej się zwiększa.

Dalej mamy dokładnie opisane

ZALETY RĘCZNEGO KATALOGOWANIA

które o dziwo są takie same jak zalety katalogowania po prostu.

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/166161-wykonam-reczne-katalogowanie-pr-3-7/

Takie mity wynikają głównie z tego ze ludzie kupują jakiś automat, nawet dobrze go nie skonfigurują itp, tylko wrzucą stronkę i rano sprawdzają pozycję czy przypadkiem nie są w top1, a potem się dziwią że wpis jest nie w tej kategorii, że tekst z synonimizatora jest wszędzie prawie taki sam. A to nie wina automatu, tylko osoby która go obsługuje. Przy dobrze ustawionej dodawarce, daniu dobrze zsynoninimizowanych tekstów nikt nie będzie wiedział czy wpis z automatu dodany, czy ręcznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności