Skocz do zawartości

Pozycjonowanie strony w domenie *de i wpływ lokalizacji serwera?

msnet

Rekomendowane odpowiedzi

@SeoMagic

Masz złe informacje.

a jak teraz jest. Napewno rok temu jak na firmę w któej pracowałem chcieliśmy kilka domen kupić to było coś takiego że siedziba firmy musi być w Niemczech czy coś takiego !!!

na OVH przy kupieniu .de

"Właściciel lub administrator domeny musi mieszkać na terenie Niemiec.

Jeśli nie spełniasz tego warunku, firma OVH może zostać wskazana jako kontakt lokalny."

może teraz firmy sie wycwaniaczyły i coś wykombinowały by to obejść ale jeszcze rok temu było niezłe bujanko.

@Seomagic nie ma już takich ograniczen. Podobne byly z .fr ale to znieśli. Jestesmy w Unii w koncu:P

W UE jesteśmy od 2004 roku chyba i to że jesteśmy nic nie oznacza. Wiem tylko że w byłej pracy mieliśmy około 20 domen zapleczowych na .de + jedna główna domena na .de (wszystko było w OVH) i wszystko śmigało dobrze ale pewnego dnia strony padły po kontakcie z OVH powiedzieli nam że nasze domeny w czymś im zagrażają i mogą przez nas stracić uprawnienia do sprzedaży domen .de. W umowie było właśnie napisane że jak nasze domeny im zagrażają to mogą wyłączyć nam domenki bez podawania przyczyn.

Teraz mogę kupić sobie domenę .de i jak zrobie jakąś stronkę prywatną to będzie ok, ale jak ktoś kupuje domenę .de do większego biznesu to radze by dokładnie zapoznał się z tą umową bo jak stronka odniesie sukces to zaraz komuś bedzie przeszkadzać - a w moim przypadku na 100% konkurencja się przysrała.

To, że niemiecki (i niemieckojęzyczny) serwis stoi na serwerze w Polsce nie ma kompletnie żadnego znaczenia, tak więc kupowanie niemieckiego hostingu jest zupełnie bezcelowe.

tylko w 50-60% przypadków kupując polskiego shared'a i tak wylądujesz w niemieckim hetzner'ze ;)@ mzone proponuję przestać czytać Bravo Girl - Twój hosting też leży w Hetzner. Czemu PL hosting ma niemieckie serwery??

No właśnie to miałem na myśli, geniuszu. Następnym razem specjalnie dla Ciebie napiszę to wyraźniej i DUŻYMI LITERAMI.

Ty jednak to Bravo Girl odłóż. I pamiętaj, to że Ty je namiętnie czytujesz nie znaczy, że inni też to robią.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności