Skocz do zawartości

CTR i ułożenie reklam

Hermit90

Rekomendowane odpowiedzi

Jak osiągnąć wysoki CTR? Mam na myśli ułożenie reklam. Czytałem porady gogle na ten temat, ale nadal nie jestem w stanie osiągnąć CTR większe niż 1%. To wina branży (ogólna, rozrywkowa) ? Macie jakieś przepisy na ustawienie reklam, które pozwala na 2 - 3% CTR? Zdaje sobie sprawę, że nikt nie chce zdradzać czegoś takiego, ale może jakieś rady? Bo powoli odpadam, na 1 stronie chciałem delikatnie zmienić ustawienie reklam i wyszło na to, że CTR spadł z 0,6 - 0,8% na 0 - 0,2 % ...

Mówię o sytuacji na "zwykłym" szablonie wordpressa. Jakie jednostki i w których miejscach wrzucacie na początek żeby mieć to bazowe CTR 1%+ ?

najbardziej sprawdzają się reklamy 336x280, 300x250, 160x600. Tam gdzie treść i menu. Unikaj dużej ilości linków na stronie aby nakłonić użytkownika na klik, można uzyskać 3-4% max, sprawdzają się też reklamy koło loga. Z reguły testować testować bo każdy użytkownik i strona jest inna, reklamy linków nad menu albo pod również też się sprawdzają. I zauważyłem że tym mniejszy szablon to więcej klików, .gdy strona ściśle przylega do reklam. Czyli body 600-700 px szerokości tym większa reklama i mniejszy szablon to nawet można kliknąć przypadkowo. Może wydawać się ze właśnie wąskie strony z wartościową treścią przynoszą najlepsze dochody. Treść + zdjęcia. Branza rozrywkowa to nie dochodowa branża ponieważ tacy użytkownicy nastawieni są nie poszukiwania informacji ale na przeglądaniu zdjęć i innych, i polegają zazwyczaj na klikaniu dalej dalej dalej itd..

Zależy też sporo od branży. Akurat strony rozrywkowe typu kwejk itp. Mają słaby CTR i raczej powyżej 3% nie osiągniesz. Osobiście mam strony (polskie) gdzie CTR wynosi 15 %, ale jest dużo reklam w danej branży dopasowanych do treści. Ruch z pewnością mam dużo mniejszy niż na stronie rozrywkowej ale coś za coś.

CTR 15%?!

ja mam 0,08% i od 6 lat nic nie kombinowałem z wyświetlaniem, myslałem, że to normalne.

:glaszcze:

Ale chyba mam też płacone za wyświetlanie bo mam duzo kampanii kierowane konkretnie na moją stronę i jest te 3k/1mln wyświetleń.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

CTR to tam pikuś, ważne, żeby stawki były wysokie.

Na rozrywce dużo nie wyciągniesz. Ogólnie wydaje mi się, że dwie jednostki obok siebie (screen) to dobra idea.

Skoro CTR przekraczający 20% jest realny bez wprowadzania w błąd, to może jakaś podpowiedź gdzie umieścić reklamy? :) No i oczywiście - jak Ty to robisz Panie Lis :)

W szczególności chodzi mi stronę https://zabiegi-kosmetyczne.eu/ - jeśli ma Pan jakieś uwagi bardzo proszę o informację (chętnie na PRIV), bo powiem szczerze - jestem załamany.

Też miałem przez długi czas CTR w okolicach 12-18% w zależności od dnia. Ale pingwiny rozwaliły temat zmniejszył się ruch, zmniejszył się CTR. Z tego co czytam to wiele osób tak dostało i akurat to nie było MFA. Jak jest ruch średnio dopasowany do strony czyli mało wartościowy dla danej strony to CTR jest Niski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności