Skocz do zawartości

CTR i ułożenie reklam

Hermit90

Rekomendowane odpowiedzi

ludzie widzą reklamy i klikają świadomie, u mnie zmiana na reklamy tekstowe zwiększyło CTR, możesz umieścić mniej reklam graficznych ale za to 2 duże tekstowe, radzę po lewej stronie 160x600, i w treści środku 300x250, u góry 728x15 na dole 415 czy jakoś tak, po lewej możesz spróbować 120x600.

• 2 miesiące temu...

Podbijam temat. Może mógłby się ktoś jeszcze podzielić tym jak ustawia reklamy? Chce zrobić reorganizacje wszystkich reklam na stronach i nie pogardzę żadnymi radami/informacjami. Na zdradzeniu informacji dotyczących ułożenia reklam w przeciwieństwie do pisania o sposobie pozycjonowania nic się nie traci, więc jeżeli ktoś mógłby być tak miły ;)

W szczególności chodzi mi stronę https://zabiegi-kosmetyczne.eu/ - jeśli ma Pan jakieś uwagi bardzo proszę o informację (chętnie na PRIV), bo powiem szczerze - jestem załamany.

Jakiego rzędu dzienna kwota z reklam na Twoim serwisie sprawi, że nie będziesz załamany ?

Jaki ruch UU/24h generujesz ?

• 3 tygodnie później...

wg moich stat najbardziej zarabiające reklamy to 336x300, 300x250, 300x600, 336x300 u mnie wychodzi około 50% z 30% 300x600 na ctr ja nie zwracam uwagi ponieważ trudno osiągnąć wysoki dziś ctr ponieważ dużo użytkowników, doskonale się orientują w sprawie które to są reklamy i maja adblocki. wiec jak ktoś ma powyżej 4% to jest dobrze,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności