Skocz do zawartości

Zwierzaki google i wystrzały poza TOPy

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

Witka.

Mam małe pytanko, być może ktoś przerabiał.

Przeniosłem serwis na nową domenę, stara strona się wyindeksowała i odeszła w niepamięć. Nowa podpozycjonowana do topów, gdy po 2 tyg. out.

smieszne jest to, że razem z nimi ciągnięte były inne (z 6 szt.). Wszystkie inne ładnie siedzą i ani drgną, a te z przenosin w filtrach, przepenalizowane ?:)

Poźniej tak zerknąlem do wewnątrz i w sumie zobaczyłem, że jacyś koledzy po fachu zdążyli przez te 3 lata skopiowac własciwie całość. Normalnie jakbym sprawdzał unikalność wpisu w katalogu :D

Zastanawiam się czy to może być przyczyną i czy wystarczy googlowi 1-2 tyg. w TOPach by wyciąć całość i potraktować stronkę jako duplikat?

Jest sens bawić się w zamianę tekstu na tych stronach, czy dorzucić troche nowych artów na nowych domenach?

O_o

Mam podobny przypadek i stawiam na DC, czyli moja strona to teraz kopia.

Na razie testowo przebudowałem część treści podstrony powracały po 200 - 250 pozycji choć dalej są koło 100.

Najlepiej zadziałało mi zmiana adresu podstrony / przebudowa treści / powolne przekierowywanie linków na nowy adres.

Mi strony po takich przenosinach maksymalnie utrzymywały się 10 dni.

Cognitive-it.pl - usługi SEO i SEM.

Cognitive-it.org - do poczytania blog o SEO i Adwords.

Na Twoim miejscu bym zaczął od początku, nowa domenka, nowe unikalne treści i na początku zdobywał linki z for, blogów, dobrego zaplecza, mam aktualnie problem z jedną domenką w ostatnim czasie jak by Google chwyciło ją za jaja, top13 i ani drgnie (zeszła z topów), 3 letnia domenka, trzaskałem linkami przez ostatnie 1.5 roku jak chciałem, teraz też nie odpuszczam a od 3 tygodni bez ruchu - strony w top10 i top20 oprócz tej właśnie ruszają się jak chcą ale realizuje mój plan i nie ma bata żeby nie wróciła na swoje pozycje

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności