Skocz do zawartości

Wreszcie mod rewrite na home.pl...

mf

Rekomendowane odpowiedzi

jesli nazwa.pl = netart, to potwierdzam, ze .htaccess z modrewrite dziala.

rysunek, malarstwo, nauka rysunku, szkoła rysunku, kurs, architektura

usługi dla firm, doradztwo, uslugi doradcze, consulting, biznes

katalog stron WWW, Katalog stron, katalog SEO, linki bezpośrednie

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

nazwa pl to netart tak jak serwery pl

Ale nie jestem pewien czy na nazwie dzialaja na serwery pl napewno

Ale juz nie pamietam dlaczego wybieralem serwry pl a nie nazwa pl

chyba chodzilo wlasnie o mod rewrita.

Ale nie jestem pewien dzisiaj czy wlasnie o to.

Tak czy tak na serwery.pl napewno jest mod

Witam.

W nazwa.pl mod_rewrite dziala.

Roznica miedzy nazwa.pl a serwery.pl jest taka ze w serwery pl mozna zalozyc spora libcze kont FTP (w nazwa.pl jest tylko jedno) no i ze w serwery.pl mozna zakladac osobne konta pocztowe w roznych domenach (a w Nazwa.pl niestety konta: abc@domena1.pl i abc@domena2.pl to w rzeyczistosci jest jedno konto pocztowe.

Jesli chodzi o home.pl to obiecywali ze uruchomia odpowiednik mod_rewrite (bo nie korzystaja z serwera apacahe tylko chyba ZEus web serwer) w pazdzierniku - niestety dalej tego nie zrobili.

Kiedy chwalilem home.pl ale teraz nie kupibym u nich hostingu z takiego wzgledu ze zauwazylem ze strony umieszczone na ich serwerach otwieraja sie ekspresowo jak sa statyczne, niestety dynamiczne strony juz tak fajnie sie nie otwieraja - ostatnio spotkalem sie z kilkoma sklepami u nihc umieszczonymi (niezbyt popularnymi) - byly to sklepy zarowno na Oscommerce jak i autorskie.

Widac potwierdzaja sie informacje (czytelm na roznych forach) ze serwery w home.pl maja straszne ograniczenia na zasoby na jedno konto :rofl:

Ja od ponad roku korzystam z nazwa.pl i jestem bardzo zadowolony - szybkie serwery, szybkie lacza.

Chociaz nie wykluczone ze niedlugo nie kupie VPS w Niemczech - bo potrzeba mi bedzie sporo wiecej transferu niz oferuje nazwa.pl i home.pl - no i na tym VPS bede mogl zakldac osobne konta pocztowe dla kazdej z moich domen :puknijsie:

A jeszcze fajniej by bylo jakby dali ze 4 dodatkowe adresy IP i najlepiej kazdy w innej klasie adresowej C ;):)

Ja tam tego nie zauważyłem, a mam na jednym koncie 3 serwisy dynamiczne i w sumie dzienne UU mam ponad 4000.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie wiem, czy było na forum, ale gdzieś czytałem, że home.pl podpisał umowę z nowym dostawcą netu i włoży ponad bańkę w nowy sprzęt, tak więc powinno być jeszcze lepiej od strony technicznej. Ja osobiście nie mam z nimi żadnych problemów ;)

Dała matka rozum? To kombinuj.

Coś po raz kolejny grają na zwłokę - tylko po co....?

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Coś po raz kolejny grają na zwłokę - tylko po co....?

Dlaczego "grają na zwłokę"? Był oficjalny komunikat, że miało to być wprowadzone w środę? Nie było, tylko franek się powołał na jakieś "tajne źródła". Z informacji od BOKu wynika, że ma być w przyszłym tygodniu. Poczekajmy więc do jeszcze do przyszłego tygodnia :)

Nie wiem, czy było na forum, ale gdzieś czytałem, że home.pl podpisał umowę z nowym dostawcą netu i włoży ponad bańkę w nowy sprzęt, tak więc powinno być jeszcze lepiej od strony technicznej. Ja osobiście nie mam z nimi żadnych problemów :)

https://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=4259

gry komputerowe - kup pan grę

moja kopia:) - google do roboty :P

katalog stron - musisz tam być

To będę miał do ich serwerów "rzut beretem" :)

Pozostało poczekać na ten mod-rewrite - oby nie kazali czekać zbyt długo.

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Hej.

Tak wtrącając, to home.pl nie stoi na ZEUS'ie a na własnym autorskim serwerze WWW - IDEA WEB SERVER - czy jakoś tak. Piszac go bazowali na wczesnych wersjach apache'a, wiec z tym mod_rewrite nie powinni miec problemu - mysle ze to ze wzgledu na na jakosc trwa tak dlugo, poprostu chca mocno przetestowac cos, co mogloby polozyc ich serwery, a tak btw. home.pl = super marketing, niekoniecznie cena adekwatna do oferty i jakosci uslug.

pozdrawiam

anas

----------------------------------------------------------------------------

Tadam :)

Miałem info od znajomego pracującego w home.pl odnośnie tego mod rewrite, ponoć już na niektórych jest aktywne a oficjalnie ma ruszyć (miało) od właśnie tej środy. W każdym bądź razie wg niego to kwestia kilku dni, teraz mówi że poniedziałek. Sory za zamieszanie ale jak mi powiedział od środy myślałem że faktycznie od środy.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności