Skocz do zawartości

2 wersje językowe - content video

kurt15

Rekomendowane odpowiedzi

Przejrzałem posty, które pojawiały się w temacie, ale nadal nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.

Prowadzę specjalistyczny portal oparty na contencie video. Istnieje od ok. 1,5 roku.

Około 90% filmów znajduje się na dedykowanym serwerze zlokalizowanym w USA. Pozostałe 10% to embedy z YouTube - każdy z przeredagowanym tytułem, opisem i tagami, aby uniknąć DC.

Portal funkcjonuje w 2 wersjach językowych .pl (PR=4) oraz .net (PR=5) (wersja angielska).

Serwis wystartował równolegle w 2 wersjach językowych, obecnie ma ponad kilkanaście tysięcy filmów. Zarówno wersja polska jak i angielska była pozycjonowana na szerokie, tematyczne słowa kluczowe - osiągając TOP3. Obecnie pozycjonowanie opiera się wyłącznie na pozyskiwaniu stałych linków powiązanych tematycznie.

Po 1,5 roku działania efekty są następujące:

ruch na .pl - kilkukrotny wzrost

ruch na .net - stagnacja

Co może być tego przyczyną?

Filmy są tłumaczone 1:1 tzn. na serwerze mamy jeden plik z filmem, do którego prowadzą dwie podstrony: .pl/tytuł-filmu oraz .com/tytuł-filmu

Czy Google może to traktować jako DC? Czy wersja .net powinna stać na osobnym serwerze?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności