Skocz do zawartości

[ocena] max.eho.pl

piotrek

procent podobieństwa  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. procent podobieństwa

• 100%
      1
    • 80%
      4
    • 60%
      2
    • 40%
      2
    • 20%
      6
    • 0%
      1

Rekomendowane odpowiedzi

mam nadzieję, że pomożecie rozwiązać problem

na ile te dwie strony są podobne?

- nowa strona w fazie projektowania: https://max.eho.pl

- strona która bardzo mi się podoba: https://tvnturbo.pl

podobają mi się i kształty i kolory, nie chciałbym z nich rezygnować, ale nie chciałbym też aby strona była plagiatem, a może na tyle się różnią (detalami), że problemu nie ma...

z góry dzięki za wypowiedzi i głosowania w ankiecie :D

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Chyba za bardzo się przejąłeś tą akcją ze "sprawnym marketingiem".

IMHO ta strona ->https://www.artegence.pl jest bardziej podobna do strony nimka, niż Twoja do TVN Turbo (a nie widziałem żeby ktoś nimkowi robił jazdę o plagiat).

Gdybyś zmienił kolorystykę (np na analogiczną tylko z odcieniami niebieskiego) to strony by się userom nie kojarzyły. Obecne podobieństwo oceniam na 30-40%, ze względu na kolorystykę.

Pozdrawiam,

Z

Kliknąłem na 80%

bardzo dużo :D

Bardzo duże podobieństwo robi ta sama kolorystyka.

ale nie tonacja, zauważ, że poza czerwienią i czarnym tłem reszta jest inna, niestety te dwa kolory grają tu pierwsze skrzypce

- czerń w tle jest niezbędna

- czerwień dla podkreślenia gorąca (i dymków) też jest niezbędna

- czerwień nie może schodzić do innego niż pomarańcz (który tu jest w innej tonacji) koloru

wygląda na niedokończoną kopię tvnturbo.pl

to wstępny eksperyment i nawet widzę w którym kierunku pójść aby oddalić się od ichniejszeto layoutu :) co do tvnturbo to nie podobają mi się te dwie poziome białe krechy i niektóre podstrony ale widać tak miało być :)

edit:

Chyba za bardzo się przejąłeś

zawsze się przejmuję tym co robię, poza tym zależy mi na Waszym zdaniu :)

Gdybyś zmienił kolorystykę

wówczas stracę cały pożądany efekt

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

zawsze się przejmuję tym co robię, poza tym zależy mi na Waszym zdaniu :D

Bądźmy szczerzy - jeśli ten serwis osiągnie sukces, to zawsze znajdzie się ktoś złośliwy/zawistny żeby poruszyć i rozdmuchać sprawę jakiegoś rzekomego "plagiatu" :/

A to się komuś nawigacja wyda podobna, a to kolorystyka, może jeszcze układ i wygląd paneli...

Wszystko dość dobrze się komponuje i nie przychodzi mi do głowy co można zmienić aby nie przypominało tej drugiej stronki. Może "krój" tych bocznych paneli?

Dałem 80% z uwagi na kolorystykę, rozplanowanie, kolory czcionek i nagłówków, skośne bloki. Chociaż jak się teraz przyglądam to raczej dałbym 60% może trochę pochopnie to było. Generalnie serwisy są podobne i trudno byłoby mnie przekonać, że się nie wzorowałeś.

Pozdr,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

Gość w3master

moze usun lewy zolty blok pod napisem MAX? nic nie wnosi do uzytecznosci serwisu. czerwone fale na zoltym tle to juz bardzo silna 'inspiracja' - az tak potrzebne?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności