Skocz do zawartości

Strony nieprzyjazne wyszukiwarkom

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Wpadłem na pewien pomysł, który może przyda się wszystkim. Chcę na swojej stronie umieścić linki mniej ważne niewidoczne dla wyszukiwarek, szczególnie dla google. Nie, nie żaden spam. Niewidoczne całkowicie dla robotów, a widoczne dla userów. Chodzi o to, żeby mniej wartościowe podstrony nie dostawały pr, a dostawały tylko te wybrane. Oczywiście chodzi mi o coś zupełnie innego, ale do rzeczy.

Łatwo to zrobić w iframe, ale chodzi mi o coś w javascript, tylko żeby google nie dał rady przeczytać. Może ktoś jest w stanie coś polecić?

Aha link ma wyglądać jak zwykły link..

Ja to robię tak:

Link to:

<script language="JavaScript" src="https://www.jakasdomena.pl/skrypty/fx_menu.js"></script>

A w katalogu skrypty, do którego wstęp robotom jest zabroniony przez robots.txt, w pliku fx_menu.js jest np. coś takiego:

<!--  

pr_1 = "https:";

pr_2 = "//";

pr_3 = "www.forex";

pr_4 = ".";

pr_5 = "nawigator.biz/dyskusje/index.php";

document.write('<a class="gora" href="'+pr_1+pr_2+pr_3+pr_4+pr_5+'">');

document.write('Forum</a>'); 

// -->

To jest np. link do forum. Nieźle nakręcone, co? :D Grunt, że działa i myślę, że Google się przez takie coś nie przebije :) .

ale nie rozumiem sensu skoro w rankingu jest bardzo wazna tez objetosc stron...

Dla mnie ma to sens. Sa strony ktore nie musza byc w rankingu i nie musza miec przydzielanego PR. Przykladem takiej strony jest np Kontakt. Kazdy kto potrzebuje danych z tej strony w pierwszej kolejnosci trafia na strone i pozniej juz sam sobie klika Kontakt.

Chodzi o to, żeby mniej wartościowe podstrony nie dostawały pr, a dostawały tylko te wybrane.

Tylko żeby tą mniej wartościową stroną nie był dział linki, bo mam jakieś złe przeczucia.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności