Skocz do zawartości

będzie strona... a utrzymanie?

konny1234

Rekomendowane odpowiedzi

Na stronie nie da sie zarobic wiecej niz 35zl miesiecznie. Wszyscy, ktorzy twierdza inaczej po prostu klamia w zywe oczy. Wezmy np. takie demotywatory.pl. To nie jest tak naprawde strona internetowa tylko specjalny system, dlatego zarabiaja wiecej. Nie sadze jednak zeby ich zyski przekroczyly 250zl miesiecznie.

Na obliczanie zysku sa specjalne wzory matematyczne, zreszta wszystko zalezy tak naprawde od tego czy masz dobry komputer.

Zgadza się, niektórzy używają wzoru permutacji z powtórzeniami: Pnn1,n2,...,nk=n!n1!n2!...nk!

Podobno jest to najwiarygodniejszy wskaźnik.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Bo trzeba było napisać więcej tak jak ja to by się nie pytali :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ile można zarobić ze strony?

Chciałbym założyć takową, lecz niechciałbym do niej dopłacać...

Jak z zarobkami w ciągu roku? np. z bannerów takich jak po prawej tego forum, lub dużego banneru na początku strony...

Było by OK, gdyby non-stop były 2 osoby online.... a gdyby było kilka to już byłbym szczęśliwy :D

...pierwsza opcja jest chyba bardziej prawdopodobna :P

W przypadku strony o małym ruchu zacząłbym od reklam rozliczanych w modelu CPC (np. Adsense).

W uproszczeniu zarobki w Adsense są kombinacją trzech czynników: Ruch, CTR orac CPC.

Zatem zakładając, że masz stronę, która ma 100 UU dziennie (3K miesięcznie) 1% CTR i średnie CPC 50gr to miesięcznie zarobisz ok. 15 zł.

Jeżeli chciałbyś dwukrotnie zwiększyć zarobki to mógłbyś: zwiększyć dwukrotnie RUCH albo zwiększyć dwukrotnie CTR albo zwiększyć dwukrotnie CPC

Na ruch i ctr masz spory wpływ. Ruch zdobywasz odpowiednio optymalizując i pozycjonując stronę dodatkowo social media i ruch generowany z innych stron.

Na CTR wpłyniesz odpowiednio dopasowując jednostki reklamowe, ich rozmiar, typ, kolory itp.. (dużo pomaga testowanie różnych wariantów).

CPC zależy głównie od niszy (Największy średni cpc w internecie angielskim jest w branżach takich jak ubezpieczenia, pożyczki, kredyty)

Na początku strona jest względnie tania. Zakładając, że masz samodzielnie przygotowane materiały to minimalne koszty oscylują w przedziale od 50 do 100 zł (jak zostało napisane powyżej).

Przykładowe koszty jednej strony.

Serwer 18 zł za rok

Domena PL 12 zł za pierwszy rok

*na większości serwerów możesz postawić więcej niż jedną stronę - wtedy koszty są dużo mniejsze.

Mam nadzieję, że teraz rozumiesz, dlaczego nikt ci nie jest w stanie precyzyjne odpowiedzieć ile zarobisz.

Sky is the limit ;-) Powodzenia.

M.

Domena PL 23 zł za pierwszy rok

Nie wiem gdzie rejestrujesz domeny, ale zmień tego rejestratora jak najszybciej. Chyba że masz je całe 2 to rzeczywiście szkoda czasu.

Ja bym proponował Ci na początku pobawić się na darmowych hostingach czy darmowych blogach, pełno ich w internecie. Trzeba dużo pracy żeby strona przynosiła jakiekolwiek zyski. Jest to jak długoterminowa inwestycja bez gwarancji.

Powodzenia i pozdrawiam

Dobry moderowany katalog stron, oraz zadbany katalog stron www. Sprawdź pagerank

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności