Skocz do zawartości

Telefon od Google Maps

rybkas

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktokolwiek miał telefon od pani z Google w celu weryfikacji strony w mapach google ?

Wpis stary, rok temu zweryfikowany poprzez pocztówkę.

Powiedziałem miłej pani, że wpis jest już dawno zweryfikowany a ewentualne zmiany wprowadzam samodzielnie.

Pani stwierdziła tylko, że chciała zweryfikować adres strony www. podanych w mapach G. i godz. otwarcia.

sprawdzałem dzisiaj , ale żadne zmiany podane tel. nie zostały wprowadzone.

Czy google wogóle dzwoni w sprawie mapek, czy to może tylko/ aż próba naciągnięcia nieswiadomych klientów.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem.
Pesymista wie, co to za otwór >>>tanie noclegi<<<

Potwierdzam. Ale sprawdzają wyrywkowo. Część weryfikowana przez pocztówkę, część dodatkowo telefonicznie.

Myślę, że ma znaczenie fakt podania nr stacjonarnego. Bo tam gdzie podawałem, nie miałem później dodatkowej weryfikacji.

@Yamer

A czytasz ze zrozumieniem? Pisałem:

Część weryfikowana przez pocztówkę, część dodatkowo telefonicznie.

Z moich doświadczeń (mała skala), tam gdzie podałem stacjonarkę, nie było weryfikacji - tylko pocztówka. Tam gdzie podałem kom. miałem telefony weryfikujące.

Nie ma się co spierać :-)

bo jak pisałem w pierwszym poście

wpis jest stary i dawno zweryfikowany poprzez pocztówkę, pomimo podania tel. stacjonarnego.

Zdziwiło mnie ze po ponad roku dzwonią do mnie w celu weryfikacji podanej strony www.

Faktem jest ze strona domowa została zmieniona w lipcu tego roku, podobnie jak i niektóre elementy wpisu, ale pierwszy raz słyszałem aby to Google dzwoniło i pytało czy podana we wpisie strona jest prawidłowa.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem.
Pesymista wie, co to za otwór >>>tanie noclegi<<<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności