Skocz do zawartości

[Ankieta] Na co zwracasz uwagę dodając swoją stronę do płatnych katalogów?

fahofiec

123 użytkowników zagłosowało

1. 1. ZAZNACZ MAKSYMALNIE 3 OPCJE! Jakie cechy są dla Ciebie najważniejsze przy podejmowaniu decyzji o dodaniu strony do płatnego katalogu?

• Liczba linków prowadzących do katalogu
    • Wiek domeny i katalogu
    • Wskaźnik PageRank domeny
    • Liczba zaakceptowanych wpisów
    • Ilość stron katalogu zindeksowanych w Google
    • Popularność katalogu (np. na forum)
    • Przynależność do większej grupy katalogów
    • Oprawa graficzna katalogu
    • Unikalność skryptu lub wdrożonych rozwiązań
    • Szybkość akceptacji wpisów
    • Możliwość zakupu kodów hurtowo
    • Inne czynniki (jakie?)

Rekomendowane odpowiedzi

Piszę raport o polskim rynku katalogów stron, dlatego bardzo uprzejmie proszę wszystkie osoby dodające strony do płatnych katalogów o wypełnienie krótkiej ankiety, która ma na celu zidentyfikowanie najważniejszych elementów, na które zwracacie uwagę podejmując decyzję o zapłaceniu lub nie zapłaceniu za wpis w danym katalogu. Mile widziane również wszystkie komentarze i spostrzeżenia w tym wątku.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

jak wygra pagerank bede sie śmiał :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

jak na razie wyniki ciekawe.

Również jestem lekko zaskoczony, ale myślę, że gdyby sformułować pytanie "Co rzeczywiście w praktyce sprawdzasz za każdym razem przed zapłaceniem za wpis w katalogu", a dodatkowo gdyby umieścić ankietę w innym dziale (np. Dla początkujących), rezultaty byłyby zupełnie inne...

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

jestem przekonany że 99% ludzi nie sprawdza w ogóle katalogów tylko "leci" z listy, która ktos wyselekcjonował :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

zgred, pewnie, że tak jest - lista DOBRYCH / MOCNYCH katalogów i ludziska dodają bez sprawdzania co autor miał na myśli i jakie przyjął kryteria doboru :D

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Brakuje najważniejszej wg mnie kwestii: liczba dodatkowych linków wychodzących na podstronie z wpisem.

Ja dodaję tylko do takich, które mają zero.

Wpełni się zgadzam - jeden z najważniejszych czynników.

Nie zwykły presell tylko porządne artykuły - btw wymienię się linkiem => PW...

Troche bardziej zwykły artykuły do przedruku...

A także Antyplagiat...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności