Skocz do zawartości

Słuszność tworzenia Fanpage

phone4u

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W moim przypadku fanpage był dobrym pomysłem.

Z założenia fanpage miał tylko budować świadomość marki przez wirusową dystrybucję informacji. Przy dobrze poprowadzonych 2ch konkursach rozrósł się on do rozmiaru, który zaczyna skutkować zapytaniami ofertowymi z facebooka.

Śmiem zaryzykować stwierdzenie, że obecnie jeśli mam porównać nakład czasu na pozycjonowanie i prowadzenie profili SM i wynikające z nich efekty w postaci szeleszczących papierków, to społecznościówka przegania pozycjonowanie.

Ale to już specyfika branży - w tym przypadku wydajniejsze finansowo jest szeptanie ludzi o produkcie, niż pchanie go w top10 ;)

...i stało się tak, że jaskinie są lepsze niż blog 30latka.

FanPage pomaga w kontakcie z użytkownikiem, do tego możliwość logowania np. na stronie dzięki integracji z Facebookiem, zwiększa znacznie "dostępność" strony. Jest to jedna z form reklamy, którą trzeba umiejętnie kierować, a potencjał ma on całkiem spory :)

Study in Poland Provide extensive information to international students about studying in Polish universities. / Strona ma pomóc młodym ludziom z zagranicy, którzy zdecydowali się studiować w Polsce

Mnie się też wydaje, że fan page ma potencjał. Trafiasz do ogromnej ilości potencjalnych kupców/odbiorców/czytelników. W zależności od profilu działalności. Poczta pantoflowa to najlepsza forma rekomendacji. Zasięg wirusowy to kolejna sprawa, która przemawia na korzyść. Wg mnie fan page może pomóc. Piszę to tylko z moich obserwacji. Mój fan page nie służy do zarabiania. A raczej reklamy i szukanie czytelników - oglądaczy. Poszukiwania osób chętnych do współpracy też jest łatwiejsze. Reklama dźwignią handlu jak to mówią ;)

Nawet na PiO pojawił się social marketing dział ;D

Ciekawy przewodnik po Polsce - 1001miejsc.pl

Dokładnie tak jest. Systemy społecznościowe do kolejne platformy do zdobywania klientów i zwiększenia sprzedaży. U mnie też sprawdzają się świetnie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

jestem zalewany przez kumpli by polubic jakis fanpage. gole xxxx, hydraulik, malarz, wyprowadzacz psow, itd. na co to komu? co to w ogole da ze 30 osob polubi jakis badziew. duze sklepy, duze serwisy, to ma jeszcze sens, ale imo wiekszosc fanpage to totalnie niepotrzebny nikomu smietnik

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

"Polubienie" często jest utożsamiane z "zadowolonym klientem". Taka firma mówi: zobacz, ilu już mam klientów zadowolonych - zobacz ilu mnie lubi!

Jeżeli chodzi o portale kwejkopodobne i rozrywkowe to im więcej fanów, tym więcej ich przybywa (ludzie lubią, bo ktoś inny lubi) i tym więcej odwiedzin (zazwyczaj ;)).

Także business is business.

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Może pomożecie rozwiazać problem związany z nadaniem nazwy użytkownika na facebooku. Wpisuję nazwę użytkownika jaką chciałabym mieć i po sprawdzeniu dostępności wyskakuje mi komunikat, że "nazwa nie jest dotępna".

Kiedy wpisuję w pasek adresu wyszukiwarki www facebook com / moja nazwa, to mam komunikat - "nie znaleziono żądanej strony" - czyli nikt takiej nazwy nie używa. Słowo to jest zgodne z wytycznymi tzn. nie zawiera niedozwolonych znaków.

Nawiązaując do wątku głównego, często odsyłam klientów do zdjęć zamieszczonych na facebooku aby pokazać coś czego nie mogę zamieścić na stronie firmowej.

Przepraszam, że piszę być może nie w tym miejscu co potrzeba, ale są to moje pierwsze kroki na forum. Proszę o wyrozumiałość i pomoc w rozwiazaniu problemu.

20% to dużo, ja nie czuję mocy fb

Bo to jest tak że jeden może wyciągnąć 20%, a drugi zero... Wszystko zależy co sprzedajesz... Jak ktoś sprzedaje garnki, to taki fanpage nie przyniesie raczej nic, bo jak ktoś kupi komplet garnków to raczej drugiego kompletu nie kupi... Ale jak się ma np. sklep z filmami DVD to można wyciągnąć duże zyski, bo jak ktoś kupił jeden i był zadowolony, jest duża szansa że wróci po następne... Umieszczasz każdą premierę nowego filmu na fanpage, ludzie widzą i zamawiają...

Nie do końca. Wystarczy dobrze pokierować fanpage. Jeśli zaczniesz na profilu publikować sposoby wykorzystania tych garnków i ludzie którzy posiadają już Twój komplet polubią lub polecą Twój wpis z fajnym (przykładowo) przepisem na FB - wtedy informacja o Twoich garnkach trafia do ich znajomych i masz kolejnych potencjalnych klientów. I tak dalej, i tak dalej...

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

eos dziękuję za wsparcie, to miło jak można pogadać z kimś nawet jeżeli nie przynosi to bezpośredniego rozwiązania.

Z facebookiem mam tak - konto założone 29.09.2012 roku jak do tej pory mam 47 osób które lubią. Bez rewelacji ale jest połączenie ze strony głównej firmowej na facebooka i klienci tam trafiają i oglądają. Wiem, gdyż mam to wielokrotnie potwierdzane w rozmowach.

A z nadaniem nazwy bez zmian "Nazwa xxxxx nie jest dostępna". I klops.

Czy można napisać gdzieś do administratorów i u nich zgłosić problem? Nie odnalazłam takiej możliwości. No cóż chęci wielki tylko umiejętności marne.

eos dziękuję za wsparcie, to miło jak można pogadać z kimś nawet jeżeli nie przynosi to bezpośredniego rozwiązania.

Z facebookiem mam tak - konto założone 29.09.2012 roku jak do tej pory mam 47 osób które lubią. Bez rewelacji ale jest połączenie ze strony głównej firmowej na facebooka i klienci tam trafiają i oglądają. Wiem, gdyż mam to wielokrotnie potwierdzane w rozmowach.

A z nadaniem nazwy bez zmian "Nazwa xxxxx nie jest dostępna". I klops.

Czy można napisać gdzieś do administratorów i u nich zgłosić problem? Nie odnalazłam takiej możliwości. No cóż chęci wielki tylko umiejętności marne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności