Skocz do zawartości

Słuszność tworzenia Fanpage

phone4u

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ja na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że o wielu mniejszych, szczególnie początkujących firmach dowiedziałam się z komentarzy, lajków moich znajomych. Więc na pewno jest to szansa, żeby się pokazać, a potem dalej to już jest kwestia tego, w jaki sposób się pokazujemy, jako firma. Łatwe to na pewno nie jest.

chociaz z drugiej strony jak widzę zdjęcie setnego kota wrzucanego przez firmę , jakiś marny tekst o kawie rano, czy wyraz zachwytu w piątek, że weekend już blisko - to efekt sympatii do firmy spada i wywalam ją z grona lubianych. w drugą stronę, więc też może łatwo zadziałać

IMO. Skoro istnieją firmy, które wydają mnóstwo pieniędzy na działania fejsbukowe związane z fanpage'ami, to oczywistym jest, że musi się im to opłacać, bo inaczej by tego nie robili. Gorzej jak się prowasdzi taki fanpage bez ładu i składu... Wtedy może to odnieść skutek nawet odwrotny od zamierzonego.

• 2 tygodnie później...

Według mnie nie tylko duże, znane marki mają szansę zaistnieć na fb. Jest to też dobra forma reklamy dla firm, których target został zawężony do określonej lokalizacji. Zdecydowanie najtrudniej jest zaistnieć niewielkim firmom o aspiracjach ogólnopolskich.

FB pozwala budować świadomość marki, jednak czy przynosi realne korzyści w postaci nowych klientów? Nie wiem. Wciąż sprawdzam :)

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

A czy widzicie sens prowadzenia fanpage, jeżeli target firmy jest tak ściśle określony, że praktycznie niemożliwym jest dotarcie do niego?

Przykład? Np. pracownicy działu zamówień firm wykonawczych z wąskiej branży ;)

Ty też terefere!

Szkolenia językowe dla firm

Mi się wydaje, że fanpejdże najbardziej uzasadnione są w przypadku działalności związanej z rozrywką lub sprzedażą/informacjami o rzeczach, które ludzie obierają jako swoje hobby.

Fanpejdż z trzema lubiącymi go osobami raczej nie spełni swojej roli. Z drugiej strony, biorąc pod uwagę deklaracje wujka G dotyczące wpływu społecznościowego warto w jakiejś formie w socjalach uczestniczyć.

Kiedy jestem na przyjęciu staram się dobrze bawić, ale zwracam też uwagę na oświetlenie sal . Tak to już z tymi bankietami jest.

• 1 miesiąc temu...

FB może służyć jako dodatkowa forma reklamy oraz komunikacji z potencjalnym klientem (lub jego znajomymi), efekty będą uzależnione od sposobu poprowadzenia komunikacji i dlatego są raczej nieprzewidywalne, szczególnie w kontekście popularnego ostatnimi czasy likwidowania kont na fb. Aczkolwiek wiele osób chwali sobie ten kanał komunikacyjny jako łatwy w obsłudze - wszystko zależy od grupy docelowej oraz oferty i założonego celu.

Nie zgodzę się że się skończy, ale rzeczywiście, skończy się, jeśli FB nie powstrzyma fali żebrolajków jak konkursy o powietrze czy "jeśli X to like, jeśli Y koment". Konkurencja nie śpi, Twitter jest coraz silniejszy, a wkurzający spam na tablicy w FB skutecznie przekonywuje do przejścia na ćwierkający portal.

www.inspirowaniruchem.pl - Treningi Personalne w Szczecinie

Odpowiednio prowadzony fanpage z pewnością przyniesie pożądany rezultat, ale tylko wtedy, kiedy będziemy o niego dbać. Mowa tutaj o stałym kontakcie z fanami i zapewnieniu im odpowiedniego zaplecza informacji, które ich zainteresuje. Przy dobrym marketingu na fb możemy zyskać wzrost nawet o 50% obrotów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności