Skocz do zawartości

Słuszność tworzenia Fanpage

phone4u

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ja bardziej skłądaniałbym się ku teorii, ze funpage na facebooku wpływa na wartośc firmy związaną z jej wizerunkiem w sieci natomiast nie przekłąda się znancznie i bezpośrednio na sprzedaż

Kwestia prowadzenia - to jedno, a branża w jakiej się działa to zupełnie inna bajka, i nie zawsze fb pomoże, pomimo najlepszego prowadzenia

Jakieś 20% zarobków ze sklepu, mam z fanpage. Więc sens jest.

Sklep na fb ?

Jeżeli czegoś nie da się zrobić, potrzebny jest ktoś kto o tym nie wie ... Przyjdzie i to zrobi

• 2 tygodnie później...

No dobra, wiemy już, że grunt to dobra treść. A co myślicie o firmach oferujących "analizę fanpage'a"? Ma to rzekomo sprawdzić co jest dobrze, a co nie działa. Sensowna pomoc czy zwykłe naciągactwo? Można znaleźć takie oferty np. tutaj https://b2bdeal.pl/oferta/1119/47zl-zamiast-247zl-za-profesjonalna-analize-fanpage-twojej-firmy.html

Wydaje mi się, że taką analizę średnio rozgarnięty 10-latek zrobiłby sam, ale może się mylę. Ktoś korzystał z podobnych usług? Komuś by się przydało?

• 2 tygodnie później...
Wg mnie w 90% przypadków fb nie ma najmniejszego sensu.

W 100% przypadków posiadanie własnej strony na fejsie jest teraz potrzebne. Jeśli tego nie rozumiesz to wkrótce znikniesz ze swoimi skostniałymi metodami... :placze:

Czasami nawet facebook robi ogromną robotę i daje dużo więcej właścicielowi biznesu niż google.

Przykład: moje małe miasteczko. Lokalny klub/restauracja/pizzeria. Znajomy prosił mnie, żebym pomógł mu w pozycjonowaniu jego strony w google. Powiedziałem mu żeby olał pozycjonowania jeśli skupia się tylko na tym małym lokalnym rynku i wziął się konkretnie za Fejsa. Kolega tak właśnie zrobił. Obecnie ma prawie wszystkich młodych ludzi, mieszkających w moim mieście wśród znajomych. Co chwile się im przypomina jakimiś śmiesznymi zdjęciami ICH SAMYCH z imprez, pisze w weekend i imprezach. Efekt jest taki że jest za********e :D Pozycjonowanie w jego przypadku to by była tylko strata czasu...

... ale oczywiście co biznes to inne podejście. Chce tylko powiedzieć, że strona na fb musi być dla dobra seo a w pewnych przypadkach jako główne narzędzie marketingowe.

Jeśli chcesz legalnie zezłomować auto kliknij tutaj a dowiesz się wszystkiego.

• 3 tygodnie później...

prowadzę kilka i powiem tak - wszystko zależy od rodzaju biznesu

na pewno łatwiej fanów będzie zdobyć na fanpage'u klubu, lokalu niż np firmie sprzedającej sadzonki

w lokalach gdzie często są imprezy, można wrzucać fotki - opcja oznaczania się i nasza strona rozprzestrzenia się w sposób naturalny. i to przekłada się na klientów, pod warunkiem że imprezy są dobre, bądź też wyglądają takie na fotkach :D

generalnie jeśli firma jest znana w okolicy będzie jej dużo łatwiej znaleźć fanów, właściwie w pewnym momencie przestaje się szukać i przychodzą sami.

w przypadku firm mniej znanych, wchodzących na rynek jest trudniej , no tu chyba pozostaje opcja reklamy - no bo ilu znajomych można namówić do polubienia.

ważny jest też kontakt z ludźmi, warto złapać z nimi kontakt :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności