Skocz do zawartości

stojacy_kon

Rekomendowane odpowiedzi

Responsywność powinna być widoczna przy zmianie rozmiarów okna przeglądarki na zwykłym kompie, nie potrzeba do tego żadnych emulatorów. Jeśli natomiast, serwujesz uzyszkodnikom rożne wersje strony w zależności od use-agent'a to wtedy przyda się emulator. Ale tak po prawdzie, na dzień dzisiejszy już nie robi się takich zabiegów, bo typów urzadzeń jest sporo (telefony, smartfony, tablety, netbooki itd...) i wszystkie one różnią się przede wszystkim rozdzielczością ekranu, a w tym przypadku wystarczy css zależny od rozdzielczości ekranu.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

rozdziałka 320 x 2 coś tam zauważyłem ze coraz to więcej osób wchodzi z tabletów i telefonów na stronę, takie strony muszą być lekkie i przyjemne dla oka, ze względu na to iż transfery są drogie, jeszcze w Polsce. Więc problem jest dosyć poważny kto w najbliższym czasie nie dostosuje strony ten moim zdaniem straci

kuba1110001: całość (tworzenie stron responsywnych) opiera się na media queries w css, dzięki którym serwujesz różne style w zależności od m.in. rozdzielczości urządzenia/okna na którym jest wyświetlana strona. Dostosowujesz w ten sposób cały lay (np. boczne menu przerzucasz do góry, chowasz zbędne informacje itp.).

Z drugiej jednak strony, weźcie pod uwagę, że powoli producenci szykują się do wciskania nawet Full HD w telefonach, więc pytanie na jak długo starczy takie rozwiązanie :)

na pewno rozwiązania responsywne starczą jeszcze na jakiś czas, gdyż nawet fullHD w komórce nie jest przeszkodą, istnieją ekrany HiDPI/Retiny w laptopach i komórkach, i jest możliwość sprawdzenia (przez media queries css) jak gęsto są piksele upakowane na tym ekranie - a tym samym nie odcina się kogoś od serwowania responsywności jedynie powiększa się warunki ;)

Studio Stawki - najfajniejsze studio fotograficzne z cykolramą w Warszawie - ul. Inflancka 11.

Proszę o pomoc jak zrobić aby domyślna strona stronainternetowa.pl, przechodziła na m.stronainternetowa.pl gdy wchodzę z Iphone lub z Ipad ? Jak to zrobić ?

Pamiętam, że był metatag, pojawił się w HTML5 szukałem teraz w Google ale nie znalazłem jak się nazywał.

Byłoby to prostrze rozwiązanie, może ktoś pamięta z forumowiczów jak sie zwie

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności