Skocz do zawartości

Profil G+

Vax

Rekomendowane odpowiedzi

Też się kiedyś nad tym zastanawiałem, i odnośnie swojej jednej strony zauważyłem pewną zależność. Jak na profilu G+ były systematycznie dodawane wpisy to z pozycjami stronki było oki, lekkie skoki, gdy wpisów przez pewien czas nie było, pozycje leciały choć nie dla wszystkich fraz.

Zaznaczam, że zauważyłem to w kontekście tylko jednej strony, inne nawet po połączeniu z G+ mają się dobrze.

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

Niestety, to trochę za mało, aby wysnuwać daleko idące wnioski. Czynników, które mogły wpłynąć na wahania pozycji jest wiele.

Zgadzam się z tym i dlatego napisałem, że zauważyłem zależność tylko dla jednej strony, osobiście uważam, że konto G+ oprócz wpływu wizerunkowego narazie nie ma przełożenia na pozycje. Choć tak sobie myslę, że warto byłoby zrobić mały test w tym kierunku.

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności