Skocz do zawartości

proxy czy VPN?

ManiaQ

Rekomendowane odpowiedzi

Szybkie pytanie co się lepiej wg waszego doświadczenia sprawdzi.

Do VPSa z różnymi softami: ScrapeBox, Zenno, kilka głupot, lepiej sprawdzi się:

- pakiet proxy - np proxymarket z automatycznym pobieraniem Proxy przez API

- VPN - np HideMyAss z automatyczną zmianą co określony czas IP

???

Ja bym wybrał pakiet proxy, choć korzystam z obu rozwiązań. Wszystko zależy od zastosowania. W przypadku bana na IP vpn może być złym rozwiązaniem. Lepiej do spamowania nadają się proxy. Weź na próbę mały pakiet i sprawdź.

seowyszbanner.gif

Zenno na vps...

Jeżeli chcesz robić zenkiem coś na większą skalę to VPS nie wystarczy (zenek jest zasobożerny). Niegłupim rozwiązaniem jest trzymanie zenka na domowym komputerze - prze kilka miesięcy zenek chodził u mnie na localu 24h na dobę, 15-20 wątków przez HMA tylko że nie robiłem niczego podchodzącego pod spam (rejestrowałem głównie konta na stronach web 2.0). Jeżeli będziesz robił brzydkie rzeczy przez HMA to zamkną Ci konto.

Proxymarket jest ok ale do harvestowania, a nie postowania. Albo prywatne proxy (np. buyproxies.org) albo vpn który na abuse przymknie oczy - np ipredator.se

tu się zgodzę jeśli chodzi o Zenno. Do postowania zenkiem to albo maszyna w domu/firmie na zmiennym ip albo prywatne proxy to się sprawdza najlepiej - wtedy jest najwyższy success rate.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Proxy prywatne jest lepsze, bo daje ci więcej możliwości i jest szybsze niż VPN. Poza tym oprócz spamowania masz możliwość harvestowania.

W mojej stopce (ref) możesz sprawić sobie dobre proxy prywatne, do takich zabawek jak SB. Pakiet 10 prywatnych wystarczy ci do testów (poza harvestowaniem).

• 2 miesiące temu...

nie chce zakladac nowego tematu, wiec napisze tutaj,

potrzebowalbym prywatne szybkie proxy do testowania na okolo 10 dni, jest szansa ze wystarcza mi 2sztuki,

warunek, zeby nie byly zbanowane na stopspamforum czy tym podobnym,

znajde gdzies taka oferte, niestety kazdy grosz sie liczy :( ?

poki co nataniej widzialem 2,5$/sztuke tylko zgubilem gdzies link :/

aha no i co wazne, czy takie proxy po okresie wypozyczenia wracaja do puli, czy co sie z reguly z nimi dzieje?

Wszystko zależy od budżetu, bo można wykupić najtańszy'e VPS'y + kilka IP i postawić samemu serwer proxy - anonimowy serwer proxy. Proxy takie będą dobre do wszystkiego przynajmniej przez jakiś czas..... Niestety jak IP trafi na spam listę to już 'jest po nim" :] Ale to tyczy wszystkich IP.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności