wojtaseka Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Moja strona: www.zarabianieprzezinternet.org.pl została zablokowana dla adsense. Z tytułu nieprzestrzegania takie punktu zasad oraz wytycznych : "WYNAGRADZANY RUCH: zgodnie z naszymi zasadami programu, wydawcy AdSense nie mogą umieszczać reklam Google w witrynach zawierających treści związane z programami oferującymi wynagrodzenie za klikanie linków lub reklam, czytanie wiadomości e-mail lub przeglądanie innych witryn. Obejmuje to np. witryny auto-surf, sieci płatności za czytanie wiadomości e-mail i witryny porównujące różne programy płatności za kliknięcie. Więcej informacji na temat tej zasady można uzyskać w naszym Centrum pomocy (https://support.google.com/adsense/bin/answer.py?hl=pl&answer=1348688&topic=1271507&rd=1#Sites_that_offer_compensation_programs)." Ale po wejściu na tą stronę nie ma takiej zasady! Jest tylko zasada: "Witryny typu „pay-to” obiecują użytkownikom płatności lub premie za klikanie reklam, przeglądanie zasobów Internetu, czytanie e-maili lub wykonywanie innych podobnych czynności. Umieszczanie reklam Google na takich stronach może skutkować nieprawidłowymi wyświetleniami lub kliknięciami i dlatego jest zabronione. Podobnie witryny, które służą do promowania usług typu „pay-to”, nie mogą wyświetlać reklam Google." Czyli to oznacza, że zabronione są tylko takie strony, które wynagradzają, a nie które informują. Przeszukałem wszystkie zasady i regulamin i nie było nic o zasadzie "wynagradzany ruch" Nic a nic, jakieś 2 miesiące temu chciałem się zarejestrować w AdSense i wszedłem na stronę o niedozwolonej treści i owszem była tam ta zasada "wynagradzany ruch" Jednak około 2 tygodnie temu ponownie odwiedziłem tą samą stronę i wydaje mi się, że po prostu zasady te uległy zmianie i została wprowadzona nowa zasada o której napisałem wcześniej. Stronę www.zarabianieprzezinternet.org.pl podałem przy weryfikacji. Za pierwszym razem nie przeszła, bo miałem informację o zakładach bukmacherskich, ale za drugim już przeszła bez problemów. Czy to możliwe, żeby jakiś pracownik zablokował mi stronę w oparciu o zasadę która już jest przestarzała i nie istnieje? Napisałem już odwołanie w tej sprawie do AdSense, jako argument podałem fakt, że nigdzie nie ma takiego punkty na stronie o niedozwolonej treści, a także to że moja strona przeszła wcześniej weryfikację i że nie oferuję na tej stronie jakiejkolwiek formy wynagradzanie za kliknięcia, czy czytanie emaili itd. Czy wiecie coś na temat zmiany zasad dotyczących niedozwolonej treści w ostatnim czasie? Czy uważacie, że mam rację? Czy mam jakąś szansę na odblokowanie tej strony? Proszę o waszą opinię i poradę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lis Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Ty jesteś ślepy, czy udajesz ślepego? W zacytowanym przez Ciebie fragmencie jest: Podobnie witryny, które służą do promowania usług typu „pay-to”, nie mogą wyświetlać reklam Google. Jeśli na swojej stronie promujesz witryny wynagradzające w ten sposób, też nie możesz wyświetlać reklam AdSense. Blog o nowoczesnym survivaluMój blog o zarabianiu na blogach (AdSense, programy partnerskie, itd.) www.DrewnoZamiastBenzyny.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Seo Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Czy uważacie, że mam rację? Nie masz... CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie... AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie... CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtaseka Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Usunąłem reklamy z tej strony. Ale mam jeszcze reklamy na jednej stronie jednak na moim koncie Adsense wyświetla się informacja ze płatności wstrzymane. Co nam zrobić żeby były wznowiene? Wysłać odwołanie i poinformować że wyłączałem całkowicie reklamy na tej stronie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.