Skocz do zawartości

Rzekomo niedozwolona treść

wojtaseka

Rekomendowane odpowiedzi

Moja strona: www.zarabianieprzezinternet.org.pl została zablokowana dla adsense. Z tytułu nieprzestrzegania takie punktu zasad oraz wytycznych :

"WYNAGRADZANY RUCH: zgodnie z naszymi zasadami programu, wydawcy AdSense nie mogą umieszczać reklam Google w witrynach zawierających treści związane z programami oferującymi wynagrodzenie za klikanie linków lub reklam, czytanie wiadomości e-mail lub przeglądanie innych witryn. Obejmuje to np. witryny auto-surf, sieci płatności za czytanie wiadomości e-mail i witryny porównujące różne programy płatności za kliknięcie. Więcej informacji na temat tej zasady można uzyskać w naszym Centrum pomocy (https://support.google.com/adsense/bin/answer.py?hl=pl&answer=1348688&topic=1271507&rd=1#Sites_that_offer_compensation_programs)."

Ale po wejściu na tą stronę nie ma takiej zasady! Jest tylko zasada:

"Witryny typu „pay-to” obiecują użytkownikom płatności lub premie za klikanie reklam, przeglądanie zasobów Internetu, czytanie e-maili lub wykonywanie innych podobnych czynności. Umieszczanie reklam Google na takich stronach może skutkować nieprawidłowymi wyświetleniami lub kliknięciami i dlatego jest zabronione. Podobnie witryny, które służą do promowania usług typu „pay-to”, nie mogą wyświetlać reklam Google."

Czyli to oznacza, że zabronione są tylko takie strony, które wynagradzają, a nie które informują. Przeszukałem wszystkie zasady i regulamin i nie było nic o zasadzie "wynagradzany ruch" Nic a nic, jakieś 2 miesiące temu chciałem się zarejestrować w AdSense i wszedłem na stronę o niedozwolonej treści i owszem była tam ta zasada "wynagradzany ruch" Jednak około 2 tygodnie temu ponownie odwiedziłem tą samą stronę i wydaje mi się, że po prostu zasady te uległy zmianie i została wprowadzona nowa zasada o której napisałem wcześniej. Stronę www.zarabianieprzezinternet.org.pl podałem przy weryfikacji. Za pierwszym razem nie przeszła, bo miałem informację o zakładach bukmacherskich, ale za drugim już przeszła bez problemów. Czy to możliwe, żeby jakiś pracownik zablokował mi stronę w oparciu o zasadę która już jest przestarzała i nie istnieje? Napisałem już odwołanie w tej sprawie do AdSense, jako argument podałem fakt, że nigdzie nie ma takiego punkty na stronie o niedozwolonej treści, a także to że moja strona przeszła wcześniej weryfikację i że nie oferuję na tej stronie jakiejkolwiek formy wynagradzanie za kliknięcia, czy czytanie emaili itd. Czy wiecie coś na temat zmiany zasad dotyczących niedozwolonej treści w ostatnim czasie? Czy uważacie, że mam rację? Czy mam jakąś szansę na odblokowanie tej strony? Proszę o waszą opinię i poradę

Ty jesteś ślepy, czy udajesz ślepego?

W zacytowanym przez Ciebie fragmencie jest:

Podobnie witryny, które służą do promowania usług typu „pay-to”, nie mogą wyświetlać reklam Google.

Jeśli na swojej stronie promujesz witryny wynagradzające w ten sposób, też nie możesz wyświetlać reklam AdSense.

Czy uważacie, że mam rację?

Nie masz...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności