Skocz do zawartości

Najlepsze dla SEO?

grosiek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zastanawiam się nad wyborem skryptu sklepu internetowego. Takiego, który byłby najprzyjaźniejszy wyszukiwarkom i SEO. Mam na uwadze Prestę, którą obecnie testuję w wersji 1.4, Gekosale, a może Magneto? Korzystały z PA będą osoby, które zbyt zaawansowane w obsłudze skryptów nie są, dlatego mile widziana jest łopatologiczna obsługa. Póki co ukierunkowany jestem na Prestę, niedawno aktualizacja wyszła i na pewno coś będzie na plus.., chyba, że ktoś mnie skutecznie od tego pomysłu odwiedzie.

Jeśli poszukujesz części dla rolnictwa to zapraszam na tę stronę

Łopatologiczą masz w Magento i VirtueMart. Jednak w przypadku pierwszego, potrzebujesz mocną maszynę, bo ma duży apetyt na zasoby. Drugi chodzi w miarę lekko.

Presta jest dobrym wyborem, jednak dla zupełnych laików ogrom ustawień na zapleczu, może trochę przerażać.

Golum, korzystałeś sam z Magento czy powtarzasz zasłyszane gdzieś informacje jakie to Magento jest zasobożerne? A może chłopak chce mieć sklep z kilkudziesięcioma produktami i ruchem do kilkuset UU na dzień? Wówczas również potrzebuje mocną maszynę pod Magento?

Panel PS 1.5 jest już bardziej przystępny niż wersji poprzednich, choć pozostawia wiele do życzenia. Jeśli chodzi o SEO to Xann twierdzi, iż jego produkt jest zoptymalizowany pod SEO. Może warto go sprawdzić?

Grosiek, Twój internetowy sklep rolniczy (ze stopki) to całkowicie nowe podejście do tematu, muszę przyznać.

Grosiek, Twój internetowy sklep rolniczy (ze stopki) to całkowicie nowe podejście do tematu, muszę przyznać.

jeśli chodzi o skrypt to jest to rozwiązanie tymczasowe, owszem, jako tako działa wysyłkowo, acz chciałem żeby domena się trochę już zestarzała ;)

Jeśli poszukujesz części dla rolnictwa to zapraszam na tę stronę

@Lesiu doświadczenia mam z 1.2.x (Instalacja na kilkaset produktów i kilkudziesięciu UU na dzień), nie cytuje zasłyszanych opinii. Nie wiem jak nowa wersja (od 1.4.x zaszły zdaje się spore zmiany), ale stara w porównaniu do wspomnianych przeze nie skryptów, była bardziej zasobożerna.

@Lesiu, to będę musiał potestować. Bawiłem się demówką 1.5.x i zmiany były na duży plus. Design bardzo ładny, funkcjonalności w porządku. Jeżeli 1.7 jest jeszcze lepsza i do tego idzie na współdzielonym, to chyba będę musiał się przeprosić z Magento ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności