Skocz do zawartości

Zdobywanie linków za pomocą allegro?

Kochan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałem się dowiedzieć czy jest możliwość pozyskiwania linków za pomocą aukcji allegro?

Wystawiam aktualnie jako sklep aukcje, które trwają 30 dni. Gdybym dodał do każdej aukcji jeden link i potem puścił pinga na każdą aukcję to czy taki efekt był by skuteczny?

Google indeksuje jak widziałem aukcje z allegro, tak więc wydaje mi się że linki mogłyby się liczyć.

Portal Szukam Pracy Ogłoszenia Praca w Polsce i za granicą na Szukampracy.pl

Ambitni i zdolni pracownicy z Ukrainy dla Twojej firmy

Prywatna Przychodnia Szczecin profesjonalna opieka Medyczna w Szczecinie

Liczą się, link to link. Wygląda naturalnie więc raczej żaden zwierzak się do niego nie przyczepi.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Linki z o mnie chyba starają się wywalać. W aukcji jeśli link nie jest niezbędny/bardzo przydatny to też zamykają aukcję. Dodatkowo po jakimś czasie aukcja wylatuje (chyba 3 miesiące od zakończenia), więc link na długo nie zostanie.

Za to są inne plusy, jeśli strona dostanie się do jakiegoś publicznego archiwum i tam nie ma maskowania linków to możesz zdobyć kilka linków od nich na stałe. Kiedyś było to kilka linków - nie wiem jak teraz.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Dokładnie, tak to jedynie można sobie zwiększyć moc, a później tracimy. Dlatego już tak nie robiłem, ale masz rację jęzeli taka aukcja by trafiła do archiwum to link taki by przetrwał.

Nie pozwól, by konkurencja ciągle Cię wyprzedzała. Znajdź się ponad nimi, dzięki Google AdWords!

www.Lera.pl Forum koszykówki ulicznej - Street-Ball.info

Z tego co wiem regulamin Allegro zabrania umieszczania linków do innych stron.

Wg. mojej wiedzy linkowania do stron sprzedażowych, na których istnieje możliwość zakupienia produktów ;-)

Poszukał bym info u źródła /regulamin/

Edit: jeszcze tego nie robiłem, ale zdaje się, ze jest możliwość utrzymania aukcji dłuższy okres czasu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności