Skocz do zawartości

Analiza linków GWT

Poco

Rekomendowane odpowiedzi

Pobierz sobie całą listę do Google Docs, wyeksportuj urle do scrapeboxa, Trim to root, remove duplicate, sprawdź PR, zaznacz to co jest N/A i przyjrzyj się dlaczego jest N/A, zwykle to co jest N/A to śmietnik śmietników

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Bajki, pr nie ma znaczenia. Wiadomo, że jak stara domena to musi mieć pr>0, bo jeśli nie ma to znaczy, że albo wyzerowany, coś z serwerem, domeną itp., ale i tak bym się tym nie sugerował. Są spamy z generowaną treścią z wysokim pr i mają się świetnie długo a nie sądzę by jakiś tam tr miały duży.

Czyli mierzysz TR, czym linijką? I czy miałbym ją przykładać do każdego linka z 300k które mi tam pokazuje? Może Hindusów zatrudnię z DBC.

Pierwsze co ja zrobiłem to usunąłem linki ze stron zbanowanych. Teraz będę czekał na efekty, jak ich nie będzie to pomyślę co dalej.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@Merf oświeć mnie, jak namierzyć TR (masz może dostęp do algorytmu?)

Idąc takim tokiem myślenia to moja 7 letnia domena z PR 3 powinna mieć TR taki że hohoho, tylko jakoś od pół roku nie mogę jej z filtra wyciągnąć.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

nie namierzyć tylko OSZACOWAĆ. chyba da się oszacować że onet ma duży TR prawda ? albo TOP10 na ciężkie słowa również ten parametr mają wysoki.

Idąc takim tokiem myślenia to moja 7 letnia domena z PR 3 powinna mieć TR taki że hohoho, tylko jakoś od pół roku nie mogę jej z filtra wyciągnąć.
@dave84 - Można również założyć że na TR składa się wiek domeny.

jednak na pewno jest to jeden z wielu czynników branych pod uwagę

że onet ma duży TR prawda ?

Tylko, że ten TR onetu nie spadł z nieba i zawdzięcza go PRAWDOPODOBNIE linkami do niego prowadzącymi, czyli rozumiem, ze pasowałoby je wszystkie analizować. Szkoda czasu na ten temat, bo przypomina on dyskusje nt. religii, gdzie ludzie wierzą w coś czego nie ma a jednak wierzą bo reszta twierdzi, że tak jest i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności