Skocz do zawartości

Rezygnacja z pozycjonowania

skowdan

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@skowdan: nie rób tego - nie warto tak kombinować. Nie wiem ile płaci klient za pozycjonowanie, ale jeżeli chce oszczędzać na SEO, gdy są wyniki (zamiast inwestować w reklamę jeszcze więcej) to i tak dużo wspólnie nie zarobicie. Chcesz udowodnić wartość swojej pracy niszcząc ją - szkoda Twojego czasu i energii. Weź referencje i po prostu poszukaj innego klienta. Im dłużej się te pozycje utrzymają, tym lepsza wizytówka dla Ciebie.

Masakra, ja tu zaufać seomajstrom, jak ktoś trafi z zewnątrz na ten wątek to nigdy nie skorzysta z takiej usługi bo albo pseudo seowiec kupi linki na giełdzie w rezultacie czego strona może dostać filtra, albo jak rozwiąże umowę dostanie po uszach (cytat z dentystą jest najbardziej trafny) od mściwego ....

Portal rolniczy NowoczesnaFarma.pl -  zawsze najświeższe wiadomości, porady oraz nowinki techniczne dot. traktorów, maszyn i urządzeń rolniczych;

Ogloszenia-Rolnicze.com - serwis z darmowymi ogłoszeniami rolniczymi w kategoriach: maszyny rolnicze, traktory, hodowla, uprawy, nieruchomości, praca;
Portal ekologiczny Eco-News.pl - aktualne wiadomości, porady i informacje  na temat odnawialnych źródeł energii OZE .

Kiedyś trafił mi się klient, któremu firma SEO (nie chciał powiedzieć która to) po rezygnacji z usług na stronie głównej dała mete unavailable_after. Efekt - mocny spadek pozycji, pokazywały się w serpach tylko podstrony. Masakra po prostu.

Jeśli klient rezygnuje z twoich usług < zresztą nie ma co się dziwić > jedyne co możesz zrobić to przestać ich świadczyć.

Nie można wykonać żadnych działań "szkodliwych" w kodzie strony chociażby przywrócenie do stanu sprzed twoją optymalizacją.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie będę się wypowiadał co myślę o autorze tego wątku. Jest to poniżej mojej krytyki. Można jednakże rozwiązać ten problem w sposób etyczny. Wystarczy stworzyć jakąś wyssaną z palca wizytówkę kancelarii prawnej i przebić się w wynikach przed stronę tegoż klienta. Takich stron może być więcej. Skoro jesteś pro SEO to nie powinieneś mieć najmniejszego problemu z osiągnięciem tego celu.

seowyszbanner.gif

Szkoda gadać na takich ludzi sam wykonuję usługę katalogowania stron i inne związane z seo, dostaje za to kasę i nie mam zamiaru kasować nikomu wpisów w katalogu czy preclach skoro za to płaci, co innego jak płaci za linki i czas utrzymania linków czy pozycji na dane frazy.

Nie życzę nikomu aby do Ciebie trafił

PS czy do serwisowania komputerów też tak podchodzisz??

Szlifowanie betonu to moja praca, hobby to hodowla królików

Nowość drinki do wdychania na wesele

Źle trafiłeś pisząc o tym problemie na PiO.. Jest możliwość pozbycia się tych linków, które zdobyłeś w katalogach, lecz zamiast pokazywać klientowi, że to TY go wy-pozycjonowałeś na te frazy i dzięki Tobie są te pozycję i ty decydujesz o tym czy będzie w TOP czy też nie, spróbuj sporządzić mu szczegółowy raport z Twoich działań, przekładający się na dane z rankingu pozycji i Anala by klient zyskał świadomość, że to Twoje działania rankują go w SERP, jeżeli nie jesteś w stanie klientowi pokazać, że Twoje działania prawdopodobnie wpływają na pozycję to przykro mi. Czasem klient znajduję kogoś lepszego od Ciebie i nie ma co go na siłę trzymać i robić mu na złość, pogódź się z aktualną sytuacją i daj mu od Ciebie odejść... Z chęcią ktoś z nas się nim zajmie:)

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Kiedyś trafił mi się klient, któremu firma SEO (nie chciał powiedzieć która to) po rezygnacji z usług na stronie głównej dała mete unavailable_after. Efekt - mocny spadek pozycji, pokazywały się w serpach tylko podstrony. Masakra po prostu.

Mocne. Szkoda, że nie powiedziała jaka to firma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności