Skocz do zawartości

Rezygnacja z pozycjonowania

skowdan

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo proste i etyczne: Napisz do każdego właściciela katalogu prośbę o usunięcie linka ;-)

A co do samego pomysłu szantażowania obniżaniem pozycji to szkoda słów, bo tylko ^%^^%##$# mi przychodzą do głowy...

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Bardzo proste i etyczne: Napisz do każdego właściciela katalogu prośbę o usunięcie linka ;-)

[...]

Przepraszam, a gdzie w kradzieży jest etyka? Za katalogowanie dostał kasę, więc..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Z jakiej racji ma usuwać linki z katalogów za których dodanie pewnie zainkasował $$$.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

No nie do końca. Kasę dostał za zdobycie pozycji (zapewne), a nie za "katalogowanie". Jeżeli rezygnują, to ma prawo usunąć linki gdzie może. Jakby miał na swoim zapleczu i zdjął, to przecież nie kradnie. Podobnie jak np mam konto w katalogu po rejestracji, to przecież mogę sobie dowolny link skasować. Oczywiście PO zakończeniu współpracy.

Jakby ktoś u niego kupił katalogowanie, to zgoda, byłoby to nieetyczne.

Co innego jak się chce celowo, tak jak tutaj, depozycjonować stronę, straszyć, szantażować i nie wiadomo co jeszcze... Niepoważne i żenujące.

Przepraszam, a gdzie w kradzieży jest etyka? Za katalogowanie dostał kasę, więc..

Za "pozycjonowanie". Katalogowanie to jedna z czynności pozycjonowania. Kto tam go wie co on jeszcze tam robił z tą strona :D

Pytanie czy wykonywał usługę katalogowania czy podpisał umowę na pozycjonowanie strony, bo w tym momencie, jeżeli to umowa o pozycjonowanie a nie usługa katalogowania to nie ma nic złego.

Wszystko więc zależy od formy współpracy jaką prowadza.

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

O takich rzeczach powinieneś pomyśleć przed rozpoczęciem pozycjonowania, że może coś takiego się zdarzyć i pozycjonować w taki sposób, aby później mieć swobodny dostęp do zdjęcia linków. Jeżeli umowa została sporządzona na konkretny okres czasu to nie widzę w tym nic nieetycznego, aby w momencie zakończenia współpracy pozdejmować wszystkie linki. Jeżeli ktoś tworzy zaplecza pod klienta to znaczy, że cały czas ma utrzymywać domeny i hosting?

http://spinning.com.pl - przynęty spinningowe

Stanleyek, nawet jeżeli podpisał umowę na pozycjonowanie to średniej jakości papuga udowodni, że katalogowanie to składowa pozycjonowania. Usuwanie linków z katalogów będzie więc działaniem na niekorzyść a na to już są paragrafy.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

@mcmagik, ale usługa jest świadczona w czasie trwania umowy, a nie dożywotnio. Jeśli uznam, że składową pozycjonowania jest to, że modle się codziennie o tę stronę to jak przestanę sie modlić to działam na niekorzyść? :-)

Oczywiście osobiście nie widzę potrzeby usuwania linków po zakończeniu współpracy. Była praca - była płaca, kończymy płacę - kończymy pracę, żyjcie sobie w pokoju. i tak powinno być wśród cywilizowanych ludzi :-)

No chyba, że klient nie płaci za to co już zrobiłem, to inna gadka wtedy... ;-)

KMlody84 nie do końca masz rację. A jak spiszę umowę na serwisowanie samochodu, to po upływie umowy mechanik przyjdzie mi wykręcić śrubki, których używał do naprawy? Nie. Pozostaną one moje aż do momentu ich zużycia.

Chodzi o to ze oni wiedza ze jak zrezygnuja to pozycje sie utrzymaja. Dlatego chca zrezygnowac.

to są w błędzie...mogą się nie utrzyamć nawet jak nie zrezygnują ;). skoro pozycjonowałeś ich głównie katalogami to tym bardziej raczej się nie utrzymają...

Powinieneś raczej ich uświadomić, że obecnie algorytm zmienia się co chwilę i trzeba bardzo się nagłowić i nakombinować, żeby się utrzymać, ale mam wrażenie, że nie do końca ogaraniasz temat.

Stanleyek, nawet jeżeli podpisał umowę na pozycjonowanie to średniej jakości papuga udowodni, że katalogowanie to składowa pozycjonowania. Usuwanie linków z katalogów będzie więc działaniem na niekorzyść a na to już są paragrafy.

Zaplecze to też składowa pozycjonowania i jeżeli zdejmę linki ze swojego zaplecza to też działam na niekorzyść?

Katalogowanie może odnosić się w obrębie własnej grupy katalogów a zarówno publicznych. Zdejmując linki z własnej zamkniętej grupy katalogów które używam do pozycjonowania klienta, nikt mi nie wmówi, że działam na jego niekorzyść jeżeli zdejmuje linki ze swojego zaplecza bo z takich rozwiązań korzysta większość firm. Koniec współpracy=koniec pozycji. Co innego jak użyjesz disallow tool i zablokujesz późniejszemu pozycjonerowi możliwość ponownego dodania strony do tego katalogu gdzie wcześniej był link. Osobiście również nie popieram usuwania linków z publicznych katalogów bo to nawet nie kiepskie zakończenie współpracy a chamstwo.

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Serwisowanie samochodu bym porównał właśnie do optymalizacji bardziej, bo grzebiesz w "bebechach".

Cała reszta to działania zewnętrzne, w dodatku robione "na rachunek" pozycjonera, ciężko to do czegoś porównać.

Zgadzam się, że różnie można to interpretować, najlepiej opisać w umowie jakoś.

W każdym razie, tak jak powiedziałem, nie popieram czegoś takiego, chociaż nie uważam żeby to było nieetyczne. Ale pomijając, że to bez sensu, to przede wszystkim to szkoda na takie coś czasu, można w tym czasie zarabiać :-)

I powiedziałbym, że szkoda komentować takie pomysły jak w tym temacie... ale po głębszym zastanowieniu, uważam, że trzeba - PIĘTNOWAĆ, żeby ludzie wchodząc tutaj przypadkiem nie wyrobili sobie o nas jeszcze gorszej opinii niż już mamy dzięki niektórym firmom...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności