Skocz do zawartości

Usuwanie kanałów RSS

mojeprogramy.com

Rekomendowane odpowiedzi

Męczę się z tym już kilka miesięcy i nie mogę znaleźć odp.

jak usunąć wszystkie RSS które generują mi niepotrzebne linki

Te rozwiązania na sieci nie działają i są z 2008-2011 roku, wtyczek też nie mogę znaleźć

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

Do rss-ów różnie należy podchodzić. Nie koniecznie linki z rss są "niepotrzebne" Można je oczywiście wyłączyć a nie usunąć - wtyczka Disable Feeds lub jedna z opcji GD Press Tools. Można przekierować rss-y na Feedburner-a wtyczka Primary Feedburner lub inna podobna. Można też dać odpowiednią deklarację dla robota w Robots.txt. Kwestia wyboru

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Spawdziłem wtyczki i nie działają.

Przekierowania

Już dawno zablokwane mam w robots.txt i nadal nie działa. tz zaindexowało tak:

domena.com/page/2

Opis tego wyniku jest niedostępny z powodu robots.txtWięcej informacji

domena.com/tag/firefoxOpis tego wyniku jest niedostępny z powodu robots.txtWięcej informacji.

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

GD Press Tools na pewno działa - trzeba się dokopać do tej funkcji jest w zakładce Settings. Nie wiem co w końcu chcesz usunąć/wyłączyć. Strona RSS wygląda tak - domena.com/feed/ bądź tak domena.com//comments/feed/. Jak włączysz funkcję w wtyczce to na tych stronach masz komunikat z linkiem "RSS feed is not available. Instead, please visit our website: [link do domeny głównej]. Jak koniecznie chcesz ten strony przekierować na główną to skorzystaj z .htaccess.

Taka prozaiczna uwaga żeby przekierować RSS na feedburner-a to najpierw oczywiście należy stworzyć na feedburner.com odpowiedni kanał RSS. Jest to drugi alternatywny do w/w sposób co można zrobić z RSS-ami

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

GD Press Tools - za działał.

Ale chciałem wyłączyć tylko dla podstron a nie dla domeny głównej.pl/feed więc zastosowałem sprawdzoną wtyczkę Redirection i wstawiłem wyrażenie regularne i niby przekierowuje.

Wyczyszczę wyniki w google i zobaczę czy już feed-ów nie będzie indexował...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności