Skocz do zawartości

Update Pandy (listopadowy)

Analityk Internetowy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Panowie ani to panda, ani to pingwin... nowe zwierzątko zawitało: Kucyk. Co więcej to się dowiemy

mnie kilka precelków zbanowali dzisiaj :( co gorsza zadbanych...

Zapraszam na pozycjonowanie za granicą  :)

stylem-logo.png- Profesjonalne pozycjonowanie.

pluseo.pl - Darmowy Audyt SEO dla Twojej strony.  

Jednym słowem Panowie "żarty" sobie robicie. Jak będziecie mieli - powiedzmy 150 witryn - wtedy zauważycie,że na różnych stronach, na różnych frazach przetasowania są codziennie .

Generalnie nie pamiętam dnia,zeby nie było przetasować i tak od kilku lat . Owszem jak dobrze pamiętam w kwietniu był armagedon, ale teraz spadki i wzrosty niczym się nie różnią od tego co było rok temu .

google nie zdecyduje sie na jakies duze zmiany przed samymi swietami, bo rozpetalby po prostu burze.

a co cały czas robią??, już nawet z poza branży seo dochodzą czasem do mnie informacjie od osób nie mających nic wspólnego z pozycjonowaniem, że Google to popier...ona firma...jak dla mnie to im więcej przeciwników Google tym lepiej...

Jeżeli kiedyś nadejdzie dzień że Google zmusi mnie do wykupu reklamy kontekstowej, to wszystko tylko nie AdWords.... nie będę im kabzy napychał. Tylko ciężko znaleźć sensowny konkurencyjny system reklamowy.

Po weekendzie zauważyłem spadki pozycji sitewide na stronie eCommerce.

Myślę sobie... Panda się wkurzyła. Google jednak zaprzecza, niby żadnego

update'u nie było. A tu nagle:

https://blog.searchme...king-the-serps/

https://blog.searchme...-durcheinander/

Co to ma być ten Kucyk?! Mogliby go chociaż przedstawić. Google twierdzi, że nie było żadnych większych zmian, a tu takie spadki na bardzo dużych stronach.

IMG_6646_2-333x500.jpg

Pewnikiem jest, że jak spadną to wykupią AdWordsy.

Według mnie te zachowania Google działają wręcz odwrotnie, zniechęcają do Adwords. Są grupy, które może i zmuszone stratami trafficu coś tam wykupią, ale to się zemści na Googlu kiedyś.

Zamiast tak pi...lić to zastanowilibyście się co robicie źle, co powoduje np. duplicate content w obrębie witryny/sklepu jeśli macie autorskie teksty i dali np. no index, ale nie, o nie, site się zmniejszy...

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Nie w tym sęk, moim zdaniem powielanie treści w obrębie strony poprzez indeksację tagów, ale mogę się mylić :)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Nie w tym sęk, moim zdaniem powielanie treści w obrębie strony poprzez indeksację tagów, ale mogę się mylić :)

Wystarczy że konkurencja podp... trochę tektów i długi ogon potrafi polecieć. Ostatnio w moich topach coraz więcej stron bez tekstów (no łącznie strona a4) dowalane swlami lub rumakami. Dobre serwisy (nawet dużych brandów) systematycznie w dół.

Kolega ma rację, ja jakiś czas temu poblokowałem znacznikami noindex podstrony z tagami kategoriami i inne tego typu, i strony są dość wyskoko, a pozycje wracają do normy. Mimo iż site spadł to ruchu i tak przybyło i to bardziej wartościowego niż tego co przedtem był, współczynnik odrzucen mam około 30%.

od wczoraj ponad 500 domen - wspólna idea: exact match anchor w treści.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

wyleciało:

- różne skrypty: wp, mincmsy, stałe strony

- różne hostingi - własne, vpsy, seohostingi

jeśli tylko był anchor w treści banan, jesli anchor był jako site-wide - stoi ładnie nawet pr dostało

qlweby i katalogi żyją

seoki żyją

regionałki - wycięte w pień

jeśli zamiast anchora był adres URL - żyje...

ładnie - jak laksygen !

edyta: zaplecza pod swle - awanse !!

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności