Skocz do zawartości

Krótki adres domeny a sandbox

Rekhar

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie:

Krótkie adresy domen zazwyczaj są obecne w różnych serwisach do ich sprawdzania wyszukiwania. Mówię tu o domenach 2-3 literowych. Okazało się, że w moim przypadku miało miesce to samo. Efekt jest taki że, moja domena 3 literowa na dzień dobry zyskała ok. 10 000 linków zwrotnych (czyli kierujących na nią razem z opisem i słowami kluczowymi).

Od dłuższego czasu obserwuje brak indeksacji przez google (jakieś 2 tygodnie od publikacji właściwej strony). Sama domena istnieje w wnikach wyszukiwania google ale niestety nie jest aktualizowana.

Czy moja domena trafiła do sandobxa? Czy została zbanowana? Co innego może mi zagrozić bądź już miało miejsce?

Będę wdzięczny za pomoc.

Zakręciłeś niesamowicie...

Pytanie:

Krótkie adresy domen zazwyczaj są obecne w różnych serwisach do ich sprawdzania wyszukiwania.

wątpie byś to zdanie sam zrozumiał...
Efekt jest taki że, moja domena 3 literowa na dzień dobry zyskała ok. 10 000 linków zwrotnych (czyli kierujących na nią razem z opisem i słowami kluczowymi).

Mogę tylko domniemać (wróżyć) bo nie podałeś żadnych konkretów. Wróżba moja jest taka:

Kupiłeś domenę po kimś - wraz z linkami, filtrami i z innym syfem...

Podzielam zdanie Erbita - kupiłeś zasyfioną domenę...

Jakim to niby cudem otrzymałeś 10 000 linków w tak krótkim czasie?? za darmo?? :)

Nie piszesz wcale, czy sam dodawałeś jakieś linki, czy pozycjonujesz stronę na jakieś słowa kluczowe...

...Od dłuższego czasu obserwuje brak indeksacji przez google...

Dwa tygodnie to nie aż tak długo, wszystko może się jeszcze zdarzyć.

Pzdr.

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

No może trochę zakręciłem.

Mówiąc o serwisach sprawdzających krótkie adresy miałem na myśli takie serwisy które indeksują domeny 2-3 literowe np. abc.pl albo xc.pl itd. itp.

W efekcie mój adres widnieje na ok. 10 000 stron zindeksowanych przez google, ponieważ takie serwisy nie wiem dlaczego trzymają takie informacje na cholernie dużej ilości podstron.

Nie, nie dodawałem strony jeszcze do żadnych katalogów. Spokojnie czekam az google ją zindeksuje, tak jak jest.

Nie kupowałem domeny od kogoś. Rejestrowałem jako świeżą domenę. Teoretycznie nie było jej w google. Z tego co pamiętam to sprawdzałem.

Może podaj adres domeny, łatwiej będzie coś powiedzieć wtedy o niej.

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

...Nie kupowałem domeny od kogoś. Rejestrowałem jako świeżą domenę. Teoretycznie nie było jej w google. Z tego co pamiętam to sprawdzałem.

Nie napisałem, że od kogoś a PO KIMŚ.

Wg Twego opisu to jedyne wytłumaczenie.

Bez adresu trudno cokolwiek wiecej powiedziec.

Twoja nowa wityna do 2 miesiecy nawet moze pojawiac sie i znikać...

Skąd wiesz, że nie indeksuje ? Roboty nie odwiedzają ?

Proponuje byś spokojnie usiadł przy kawie (piwie) i poczytał forum... nie będziemy streszczenia tysiecy topików robić.

Amen

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności