Skocz do zawartości

Link site - wide z seokatalogów - filtr?

hajki86

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Prawdopodobnie kilkanaście dni temu złapałem filtr na stronie. Witryna istnieje od jakiegoś roku i radziła sobie w miarę dobrze. Jest to portal raczej hobbystyczny niż zarobkowy. Linkowany był na różnorodne frazy w mało nachalny sposób, aż tu nagle poleciał w dół na wszystkie frazy o kilkanaście, kilkadziesiąt, a nawet kilkaset pozycji! Analizowałem stronę pod różnymi kątami i nic niepokojącego nie znalazłem. Nie uczestniczę również w żadnych SWL-ach i tym podobnych wynalazkach.

Jedyną rzeczą jaka mnie zaniepokoiła, to nagły przyrost linków site - wide z seokatalogów, które sam dodałem. O ile samych domen seokatalogów było około 20, o tyle linki znajdowały się na wszystkich podstronach. Tak więc z około 250 linków, jakie wskazywało wcześniej narzędzie dla Webmasterów, zrobiło się nagle prawie 18 tyś., oczywiście praktycznie wszystkie, to linki site - wide z owych seokatalogów.

Czy to może być przyczyną filtra?

Pozdrawiam

nie uczestniczyles w SWL i dostałeś filtra, to może lepiej by było jakbyś uczestniczył

Chociaż RAZ w pełni zgadzam się z Xannem :)

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Bardziej bym się skłaniał, ze linki zdobywałeś pewnie tylko w katalogach i to jest przyczyna filtra niż to, że to linki side wide. Tym bardziej, że piszesz, że widzisz to w Webamsterze. Czy side wide widzisz też na tych katalogach jak na nie wchodzisz?

No właśnie w większości katalogów już tych linków nie ma, bo wygasły po dwóch tygodniach. Jedynie w narzędziu dla webmasterów są. Co do linków, to dodałem może w ciągu roku do 50 katalogów. Reszta to te pochodzące z forów internetowych (ktoś linkował) oraz z kilku witryn z artykułami do przedruku.

No właśnie w większości katalogów już tych linków nie ma, bo wygasły po dwóch tygodniach. Jedynie w narzędziu dla webmasterów są.

Poczekaj jeszcze troche to z GWT też znikną.

Może powinienem jeszcze skorzystać z Disavow Links Tool?

Obawiam się, że takim działaniem komuś wytniesz z indeksu te katalogi.

@EliaSh dobrze gada. Zdobywaj linki z innych źródeł.

• 4 miesiące temu...

no ja prawdopodobnie za sitewite poleciałem w styczniu 2013, bo żyłem w nieświadomości, portale na których były do mnie linki prawdopodobnie się porozrastały i zakszaczyły, kilka tysięcy linków pakowały do mnie i to z jednym anchorem, jak oberwałem to się zainteresowałem tematem " za co", oczywiście adminy zero kontaktu, więc zgłosiłem do disavow, strona powoli dopiero zaczęła sie podnosić - już miałem ją zostawić :(

jeszcze poczekam moze coś z tego bedzie. A od brata ze sklepu mi przywalił 12 tyś bo baner dodał z moją reklamą a ma troche asortymentu, tez człowiek czasem jest nieświadomy :( czyli teraz nic tylko mieć taki portalik zarejestrowany na Cyprze, i dac konkurencji anchorkiem na kilkanaście tysięcy. Nie uczestnicze w żadnym programie, a jedną domene tez znalazłem co do mnie pakuje z SWLa, tez ją zgłosiłem i tu Xann poeinien znowu powiedzieć że lepiej żebym uczestniczył. A gdzieś czytałem o wychodzeniu z filtra przez SWL :)

Nie dobrze że G nie rozwiazuje tego inaczej, powinni najpierw ostrzegać i pytać bo jest coś takiego jak zasada domniemania niewinności a oni dosyć że karzą to jeszcze człowiek nie wie za co, ja nie miałem powidomienia, a są osoby które kompletnie się na tym nie znają, nawet nie mają konta na GWT.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności