Skocz do zawartości

Nowy wygląd Google zabija SEO...

Były... viper134

Rekomendowane odpowiedzi

Po prostu obecnie pozycjonowanie staje się bardziej kosztowne, bardziej ambitne i wymaga większej kreatywności, ale także osiągane korzyści możemy mieć znacznie większe! Dziś już nie wystarczy pozycjonować zwykłą stronkę HTML na określone frazy, ale tworzymy filmy związane ze stroną, które pozycjonujemy w YouTube, tworzymy profile społecznościowe, które promujemy w Google+ czy Twittrze czy FB, ulepszamy wszystkie grafiki i pozycjonujemy w Google Image Search, indeksujemy treści w Google News i pozycjonujemy w Wiadomościach, tworzymy wizytówkę i pozycjonujemy w Google Maps itd. W rezultacie mamy nieporównywalnie większe możliwości pozyskiwania dodatkowego ruchu, jego dywersyfikacji i osiągania gigantycznych zysków. Nie będę ukrywał, że sam korzystam ze zmian w wyświetlaniu wyników w Google i jest to dla mnie bardzo korzystne, wystarczy nauczyć się dostrzegać i wykorzystywać nowe, ogromne możliwości!

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

możliwości kombinowania ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Dziś już nie wystarczy pozycjonować zwykłą stronkę HTML na określone frazy, ale tworzymy filmy związane ze stroną, które pozycjonujemy w YouTube, tworzymy profile społecznościowe, które promujemy w Google+ czy Twittrze czy FB, ulepszamy wszystkie grafiki i pozycjonujemy w Google Image Search, indeksujemy treści w Google News i pozycjonujemy w Wiadomościach, tworzymy wizytówkę i pozycjonujemy w Google Maps itd.

mając witrynę-wizytówkę hydraulika robi się z tego po prostu totalny wirtualny śmietnik. Jak dla mnie paranoja...

Pozycjinowanie w YouTube teraz juz nie działa tez jak kiedys tylko wg zainteresowania widza i tego jak długo oglądany jest film (co ciekawe kopie teledysków są często sporo przed VEVO)

Ok, ja sam robiłem na szybko filmik YouTube o tytule "jaki najtańszy kredyt hipoteczny" z linkiem do mojej stronki, nie daje to duzo poza kilkoma osobami co klikają w ten link Od czasu do czasu.

Co do hydraulika to faktycznie paranoja bo teraz co? Kazdy bedzie kręcił filmik o sobie i dołączył do stronki, robił sobie fanpage no i profile na Google+ ktore bedzie aktywnie eksploatował... Plus jest taki ze bedzie wiecej kasy dla Nas, ale i tak wychodzi na to samo bo jak wiemy małolaty i Allegro są najwieksza i najgorszą konkurencją.

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Te wasze seo... Ostatnio szukałem spłuczek do wc starego typu, nie mogłem jechać do miasta, więc sobie myślę kupię w necie. Szukałem z godzinkę, oczywiście zadowolony, po opiniach itp. trzy różne strony. Już się nakręciłem, że wybiorę najlepszy typ ale zachciało mi się przyjrzeć danym (jeszcze 2-3 lata temu w nieświadomości kupiłbym i już)... Klikam już zamówienie i oczywiście - wszystkie stronki/sklepy to zwykłe szablony jednego gościa... Nie miałem wyjścia, kupiłem na allegro, oczywiście od tego samego gościa. ;)

Morał z tego taki, że niech już sobie gość kupi w google reklamę, oszczędzę czas i tak przecież nie miałem alternatywy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności