Skocz do zawartości

Hosting Prestashop

janpos

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam ewentualnie konto shell https://mydevil.net - może nie ma webowego panelu administracyjnego, ale dokładnie jest opisane jak bardzo prosto zarządzać usługami; Presta dobrze działa i jest dobry support.

To coś pomiędzy współdzielonym a VPS.

Szablony do PrestaShop: https://presta-shop.pl

Nowe szablony w Templatemonster: link

Tani hosting: Hekko

W dniu 25.11.2012 o 20:05, Tler napisał(a):

Polecam ewentualnie konto shell https://mydevil.net - może nie ma webowego panelu administracyjnego, ale dokładnie jest opisane jak bardzo prosto zarządzać usługami; Presta dobrze działa i jest dobry support.

To coś pomiędzy współdzielonym a VPS.

Uciągnie ponad 10k pozycji ze zdjęciami na preście?

Jeśli poszukujesz części dla rolnictwa to zapraszam na tę stronę

W dniu 23.11.2012 o 17:21, alan0z napisał(a):

ja polecam az.pl, przynajmniej przetestować. Mi na az.pl wszystko śmiga, presta też ;)

No nie to chyba kpina. Wykupiłem konto hostingowe w az.pl rok temu. Przez dwa miesiące próbowałem coś na tym serwerze trzymać ale w końcu się poddałem. Serwer wiecznie niedostępny, strasznie wolny, zawiasy bardzo często itp.

Dwa miesiące przed wygaśnięciem umowy, z ciekawości podłączyłem monitoring dostępności serwera. Wynik..... 70% dostępności przez dwa miesiące.

Konto wygasło mi 16 dni temu i to była ostatnia przygoda z hostingiem AZ.

W dniu 29.11.2012 o 09:55, 5il3nt napisał(a):

Mi dla sklepu gdzie mam produktów < 100 wystarcza prohost.pl

Dziś trafił dziwny mi się przypadek z prestą (1.3.x oraz 1.4.x) na hostingu z prohost.pl

W katalogu produktów (ACP) podczas filtrowania produktów bądź przechodzenia do kolejnej strony produktów pojawiała się pusta strona lub informacja o błędzie kodowania strony.

Przypuszczałem błędną konfigurację serwera i jak się okazało prawdopodobnie było to związane z Varnish Caching. Niestety support nie potrafił rozwiązać problemu.

Presta 1.5.x działała bez problemu.

Kody na tanie VPSy i hostingi SEO: 2KT7-JFNM-63E8 , EK6B-1JUJ-M9T6 , R3J5-RCNE-SPH4 , E8NR-U9N3-1TU7 , 3TEH-47B3-2HM6 = rabat 25%

W dniu 29.11.2012 o 20:25, served napisał(a):
  W dniu 29.11.2012 o 09:55, 5il3nt napisał(a):

Mi dla sklepu gdzie mam produktów < 100 wystarcza prohost.pl

Dziś trafił dziwny mi się przypadek z prestą (1.3.x oraz 1.4.x) na hostingu z prohost.pl

W katalogu produktów (ACP) podczas filtrowania produktów bądź przechodzenia do kolejnej strony produktów pojawiała się pusta strona lub informacja o błędzie kodowania strony.

Przypuszczałem błędną konfigurację serwera i jak się okazało prawdopodobnie było to związane z Varnish Caching. Niestety support nie potrafił rozwiązać problemu.

Presta 1.5.x działała bez problemu.

Nie używamy Varnisha. Z tego co widziałem na tickecie to najprawdopodobniej jakiś problem starszej presty z nowym php.

prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: 2 procesory, 32gb ram, dyski ssd.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 Serwery VPS i Dedykowane.

@Prohost, to nie są moje tickety - nie wiem co zawierają. Do mnie jedynie przywędrowało takie zlecenie aby spojrzeć na ten problem. Spojrzałem i stwierdziłem, że sam go nie rozwiążę. Autorowi tego problemu doradziłem aby szukał problemu w hostingu, ponieważ na innych serwerach/hostingach Presta 1.3 i 1.4 działają bez problemu. Z 1.5 natomiast nie ma problemu.

Kody na tanie VPSy i hostingi SEO: 2KT7-JFNM-63E8 , EK6B-1JUJ-M9T6 , R3J5-RCNE-SPH4 , E8NR-U9N3-1TU7 , 3TEH-47B3-2HM6 = rabat 25%

W dniu 30.11.2012 o 14:40, served napisał(a):

@Prohost, to nie są moje tickety - nie wiem co zawierają. Do mnie jedynie przywędrowało takie zlecenie aby spojrzeć na ten problem. Spojrzałem i stwierdziłem, że sam go nie rozwiążę. Autorowi tego problemu doradziłem aby szukał problemu w hostingu, ponieważ na innych serwerach/hostingach Presta 1.3 i 1.4 działają bez problemu. Z 1.5 natomiast nie ma problemu.

Po dokładniejszym sprawdzeniu. Wina leży po stronie skryptu i serwera. Presta w wersjach 1.4 i niżej ma "buga" który został poprawiony w 1.5 - tym problemem jest strasznie duży header przesyłany podczas filtrowania. Litespeed, loadbalancery i inne "szybsze" rozwiązania mają limity na headery. Litespeedowi nie da się nawet tak dużego limitu ustawić aby header przeszedł z presty 1.4 - jest to około 50 razy większy header niż normalnie skrypty generują. To oznacza problemy na każdym hostingu używającym litespeeda, loadbalancerów i innych serwerów limitujących headery. Zgłosiliśmy autorom litespeeda ten problem i będą pracować nad obejściem tego problemu. Najlepszym wyjściem na tą chwilę jest używanie 1.5 które ma to poprawione. Nikt nam nie zgłaszał wcześniej tego problemu - pewnie wszystkie inne instalacje to 1.5. Z tego co wiem to do litespeeda też jako jedyni zgłosiliśmy ten problem po jego zbadaniu.

prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.

@Prohost,

Na hostingu, który służył mi do testów presty swego czasu też był zainstalowany LiteSpeed i działało bez problemu (mogę podać hosting na priv.)

Jeżeli rzeczywiście w tym leży problem to warto napisać o tym na głównym forum presty, bo wątków dotyczących tego problemu jest dość sporo, a chyba żaden nie rozwiązuje jego w pełni.

Z pewnością taka informacja pomoże i rozwieje niepewności wielu użytkownikom.

W dniu 1.12.2012 o 00:15, served napisał(a):

@Prohost,

Na hostingu, który służył mi do testów presty swego czasu też był zainstalowany LiteSpeed i działało bez problemu (mogę podać hosting na priv.)

Jeżeli rzeczywiście w tym leży problem to warto napisać o tym na głównym forum presty, bo wątków dotyczących tego problemu jest dość sporo, a chyba żaden nie rozwiązuje jego w pełni.

Z pewnością taka informacja pomoże i rozwieje niepewności wielu użytkownikom.

Nie ma to znaczenia za bardzo. Na testowanych 1.4 i aktualnym litespeedzie to nie może działać z podanego wyżej powodu. Problem ujawnia się po kilku użyciach filtrów - jak kulka śniegowa rośnie sobie aż nie może przecisnąć się przez limit - więc łatwo nie zauważyć nie używając sklepu. Problemów może być dużo - bez konkretnego sprawdzenia nie da się powiedzieć, że to ten sam problem. A problem jest znany autorom presty bo w 1.5 to poprawili. Mają to też na liście bugów wersji 1.4. Źle ta funkcja była zaprojektowana ale przecież po to jest 1.5 upgrade. Każdy błąd oddzielnie trzeba sprawdzać. Najlepszym rozwiązaniem jest upgrade.

W dniu 23.11.2012 o 21:35, StrefaPC napisał(a):

Hostingi współdzielone wyrabiają z presta od wersji 1.4 i tylko wtedy, gdy jet mało kategorii i towarów. Jak dojdą atrybuty i zacznie się ruch to niestety hosting nie wyrobi i trzeba minimum vps-a.

Dokładnie tak,

obsługuję kilku Klientów posiadających sklepy na skrypcie presta i widać, że jak zaczyna się ruch w sklepach to zaczyna się problem z poprawnością działania...

Wtedy przesiadka na vps nieunikniona.

Marketing w sieci - da się ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności