Skocz do zawartości

Hosting Prestashop

janpos

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam ewentualnie konto shell https://mydevil.net - może nie ma webowego panelu administracyjnego, ale dokładnie jest opisane jak bardzo prosto zarządzać usługami; Presta dobrze działa i jest dobry support.

To coś pomiędzy współdzielonym a VPS.

Szablony do PrestaShop: https://presta-shop.pl

Nowe szablony w Templatemonster: link

Tani hosting: Hekko

Polecam ewentualnie konto shell https://mydevil.net - może nie ma webowego panelu administracyjnego, ale dokładnie jest opisane jak bardzo prosto zarządzać usługami; Presta dobrze działa i jest dobry support.

To coś pomiędzy współdzielonym a VPS.

Uciągnie ponad 10k pozycji ze zdjęciami na preście?

Jeśli poszukujesz części dla rolnictwa to zapraszam na tę stronę

ja polecam az.pl, przynajmniej przetestować. Mi na az.pl wszystko śmiga, presta też ;)

No nie to chyba kpina. Wykupiłem konto hostingowe w az.pl rok temu. Przez dwa miesiące próbowałem coś na tym serwerze trzymać ale w końcu się poddałem. Serwer wiecznie niedostępny, strasznie wolny, zawiasy bardzo często itp.

Dwa miesiące przed wygaśnięciem umowy, z ciekawości podłączyłem monitoring dostępności serwera. Wynik..... 70% dostępności przez dwa miesiące.

Konto wygasło mi 16 dni temu i to była ostatnia przygoda z hostingiem AZ.

Mi dla sklepu gdzie mam produktów < 100 wystarcza prohost.pl

Dziś trafił dziwny mi się przypadek z prestą (1.3.x oraz 1.4.x) na hostingu z prohost.pl

W katalogu produktów (ACP) podczas filtrowania produktów bądź przechodzenia do kolejnej strony produktów pojawiała się pusta strona lub informacja o błędzie kodowania strony.

Przypuszczałem błędną konfigurację serwera i jak się okazało prawdopodobnie było to związane z Varnish Caching. Niestety support nie potrafił rozwiązać problemu.

Presta 1.5.x działała bez problemu.

Kody na tanie VPSy i hostingi SEO: 2KT7-JFNM-63E8 , EK6B-1JUJ-M9T6 , R3J5-RCNE-SPH4 , E8NR-U9N3-1TU7 , 3TEH-47B3-2HM6 = rabat 25%

Mi dla sklepu gdzie mam produktów < 100 wystarcza prohost.pl

Dziś trafił dziwny mi się przypadek z prestą (1.3.x oraz 1.4.x) na hostingu z prohost.pl

W katalogu produktów (ACP) podczas filtrowania produktów bądź przechodzenia do kolejnej strony produktów pojawiała się pusta strona lub informacja o błędzie kodowania strony.

Przypuszczałem błędną konfigurację serwera i jak się okazało prawdopodobnie było to związane z Varnish Caching. Niestety support nie potrafił rozwiązać problemu.

Presta 1.5.x działała bez problemu.

Nie używamy Varnisha. Z tego co widziałem na tickecie to najprawdopodobniej jakiś problem starszej presty z nowym php.

prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: 2 procesory, 32gb ram, dyski ssd.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 Serwery VPS i Dedykowane.

@Prohost, to nie są moje tickety - nie wiem co zawierają. Do mnie jedynie przywędrowało takie zlecenie aby spojrzeć na ten problem. Spojrzałem i stwierdziłem, że sam go nie rozwiążę. Autorowi tego problemu doradziłem aby szukał problemu w hostingu, ponieważ na innych serwerach/hostingach Presta 1.3 i 1.4 działają bez problemu. Z 1.5 natomiast nie ma problemu.

Kody na tanie VPSy i hostingi SEO: 2KT7-JFNM-63E8 , EK6B-1JUJ-M9T6 , R3J5-RCNE-SPH4 , E8NR-U9N3-1TU7 , 3TEH-47B3-2HM6 = rabat 25%

@Prohost, to nie są moje tickety - nie wiem co zawierają. Do mnie jedynie przywędrowało takie zlecenie aby spojrzeć na ten problem. Spojrzałem i stwierdziłem, że sam go nie rozwiążę. Autorowi tego problemu doradziłem aby szukał problemu w hostingu, ponieważ na innych serwerach/hostingach Presta 1.3 i 1.4 działają bez problemu. Z 1.5 natomiast nie ma problemu.

Po dokładniejszym sprawdzeniu. Wina leży po stronie skryptu i serwera. Presta w wersjach 1.4 i niżej ma "buga" który został poprawiony w 1.5 - tym problemem jest strasznie duży header przesyłany podczas filtrowania. Litespeed, loadbalancery i inne "szybsze" rozwiązania mają limity na headery. Litespeedowi nie da się nawet tak dużego limitu ustawić aby header przeszedł z presty 1.4 - jest to około 50 razy większy header niż normalnie skrypty generują. To oznacza problemy na każdym hostingu używającym litespeeda, loadbalancerów i innych serwerów limitujących headery. Zgłosiliśmy autorom litespeeda ten problem i będą pracować nad obejściem tego problemu. Najlepszym wyjściem na tą chwilę jest używanie 1.5 które ma to poprawione. Nikt nam nie zgłaszał wcześniej tego problemu - pewnie wszystkie inne instalacje to 1.5. Z tego co wiem to do litespeeda też jako jedyni zgłosiliśmy ten problem po jego zbadaniu.

prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.

@Prohost,

Na hostingu, który służył mi do testów presty swego czasu też był zainstalowany LiteSpeed i działało bez problemu (mogę podać hosting na priv.)

Jeżeli rzeczywiście w tym leży problem to warto napisać o tym na głównym forum presty, bo wątków dotyczących tego problemu jest dość sporo, a chyba żaden nie rozwiązuje jego w pełni.

Z pewnością taka informacja pomoże i rozwieje niepewności wielu użytkownikom.

@Prohost,

Na hostingu, który służył mi do testów presty swego czasu też był zainstalowany LiteSpeed i działało bez problemu (mogę podać hosting na priv.)

Jeżeli rzeczywiście w tym leży problem to warto napisać o tym na głównym forum presty, bo wątków dotyczących tego problemu jest dość sporo, a chyba żaden nie rozwiązuje jego w pełni.

Z pewnością taka informacja pomoże i rozwieje niepewności wielu użytkownikom.

Nie ma to znaczenia za bardzo. Na testowanych 1.4 i aktualnym litespeedzie to nie może działać z podanego wyżej powodu. Problem ujawnia się po kilku użyciach filtrów - jak kulka śniegowa rośnie sobie aż nie może przecisnąć się przez limit - więc łatwo nie zauważyć nie używając sklepu. Problemów może być dużo - bez konkretnego sprawdzenia nie da się powiedzieć, że to ten sam problem. A problem jest znany autorom presty bo w 1.5 to poprawili. Mają to też na liście bugów wersji 1.4. Źle ta funkcja była zaprojektowana ale przecież po to jest 1.5 upgrade. Każdy błąd oddzielnie trzeba sprawdzać. Najlepszym rozwiązaniem jest upgrade.

Hostingi współdzielone wyrabiają z presta od wersji 1.4 i tylko wtedy, gdy jet mało kategorii i towarów. Jak dojdą atrybuty i zacznie się ruch to niestety hosting nie wyrobi i trzeba minimum vps-a.

Dokładnie tak,

obsługuję kilku Klientów posiadających sklepy na skrypcie presta i widać, że jak zaczyna się ruch w sklepach to zaczyna się problem z poprawnością działania...

Wtedy przesiadka na vps nieunikniona.

Marketing w sieci - da się ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności