Skocz do zawartości

Różne alty tej samej grafiki na różnych stronach

tomierc

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam do was pytanie analityczne.

Czy gdy posiada się jeden obrazek na serwisie na wielu jego podstronach i wszędzie tam ma on różne alty może mieć jakiś zły wpływ ?

Jak myślicie ?

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Co rozumiesz przez zły wpływ ? Użytkownik z pewnością nie za dobrze odbierze ten sam obrazek na różnych tematycznie podstronach. Zaś skoro nie bez kozery możesz odszukiwać pliki graficzne po pierwowzorze to ........

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Mam powiedzmy jeną grafikę na 1000 podstronach jednego serwisu. Każda z tych grafik rozpoczyna temat - jest sztandarowa serwisu z wyglądu i taka sama - te same źródło każde - bo to fizycznie jedna grafika. Na każdej podstronie gdzie jest dostaje inny alt, ale taki alt jaki dotyczy treści na tej podstronie.

Jak to ogólnie interpretować - czy może mieć to zły wpływ na pozycje podstron w wyszukiwarce lub inne problemy z pozycjami ?

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

No jeżeli jedna grafika z różnymi altami na 1000 podstronach i jest to grafika zagnieżdżona w tekście, to może to śmierdzieć Googlowi moim zdaniem. Piszę moim zdaniem - bo nie przeprowadzałem tu żadnych testów. Takie coś musi wyglądać nieco podejrzanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności