Skocz do zawartości

Listopadowy Pony

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chodzi o wyszukiwanie grafiki to Bing aktualnie jest najlepszy. Ale jeśli chodzi o szukanie informacji, to zdecydowanie lepiej wygląda to w Yahoo. A w Google coraz częściej trafiają mi się beznadziejne wyniki.

Z tego co zauważyłem, Bing ma problem z obsługą domen IDN i nie bardzo jemu pasuje strona stworzona w HTML5.

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z Bingiem jest taki minus, że w indeksie ma o wiele mniej polskich stron niż Google. Dlatego ciężko znaleźć w bingu wyczerpujące informacje.

Ja tam wszystko znajduję czego szukam. Bing się niesamowicie poprawił w ostatnim czasie!, ma porównywalne, a nawet bardzo podobne wyniki z Google z przed momentu jak Google zaczęło odwalać z całym zoo.

Tendencja mi się wydaje odwrotna wręcz biorąc pod uwagę, że od ponad pół roku Google masowo wycina, spycha w otchłań normalne strony i zapycha wyniki pierdołami z supermocnych domen - search results, tagi, jednodomenowe top10 albo całkowicie multiwyniki z jednej domeny np. z wiki, zumi, czy innych stron, zdarza się, że top 50 trzeba przejść, żeby dotrzeć do normalnej strony, to właśnie w Google jest coraz mniej stron dostępnych. Do tego jeszcze nie wiem czy zauważyliście, ale bardzo często obecnie Google daje wyniki pokrewne ale nie dopasowane konkretnie do wpisanej frazy. Jak dla mnie z Google od pewnego czasu się fatalnie korzysta. Także nawet jeśli jest tak jak piszesz, to sama indeksacja nic nie znaczy, skoro stron tych nie uraczysz, chyba że szukasz baardzo głęboko.

@milkus

ale pl.Yahoo.com chyba właśnie z binga korzysta (podobno), tak słyszałem, ale wyniki są bardzo zbliżone na daną chwile pl.Yahoo.com i Bing.com.

Też korzystam z yahoo dosyć często. Jak przeanalizowałem stronki na interesujące mnie frazy z punktu widzenia użytkownika a nie posiadacza strony to wszystko co w google jest od 30-100 i dalej w yahoo i bing jest od 1-20 z info dla ludzi.

W wyszukiwarce Adwordsów non stop pobieraczek, puste strony i tagi. Strony dla ludzi wycina w pień, bo googiel sobie postawił za cel karać webmasterów za promocję swoich stron a nie za dewaluację działania stron typu śmietnik, który ma dziś moc jak nigdy wcześniej.

Niestety zwykły Kowalski ma pod ręką gmail i szukajkę w jednym miejscu więc woli na razie grzebać i szukać. Dlatego % obserwuje zwiększenie wejść z dalszych stron szukajki googla niż wejścia z innych szukajek. Ciekawe ile musi potrwać zanim trend zacznie się zmieniać.... Pewnie jak już wpuszczą całe zoo

wpadły do top 20 - top30 ;o Żniwa, mam nadzieje, że się tak utrzyma

Jaka ambicja ;P

Miałem na myśli utrzymanie wzrostu pozycji. Zresztą nie wiem o co chodzi, nie wiem jak wy pozycjonujecie, ale jeżeli frazy wskoczą mi do 2 - 3 dziesiątki, to top5 jest kwestią maksymalnie miesiąca.

był pingwin, była panda, jest pony, będzie pig albo piglet, platypus, polecat, porcupine, porpoise, puma i... pink panther :D Jeszcze trochę updatów trzeba będzie przeżyć.

Tak to jest jak ktoś strzeli literówkę ...

Pony wszedł do google

a powinno być

Pono wszedł do google

PS

ponad rok zbierali "uprzejmie donoszę" , zwiększyli zatrudnienie w GSQT zatrudnili do trzepania firmy zewnętrzne a Wy się dziwicie ? ;)

oprócz Searchmetriks nikt inny go nie widział.

Mylisz się, codziennie ogląda go kilkadziesiąt milionów dzieciaków :

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=my%20little%20pony&psj=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38897761&biw=1366&bih=639&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=VTezUILWKobKsgab8YG4Ag

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Na wiosnę po zmianie o,PONY :ok:

oPony - No po następnym updacie zw. na domenę forum ten temat będzie wyskakiwał w top10 na frazę "opony" :) :)

ale coś tam była jakaś zmiana, nie wiem czy frazy jakieś dotknęła, czy bardziej niszowe zapytania i podstrony bez linków, ale widać coś po statach niektórych serwisów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności