Skocz do zawartości

Listopadowy Pony

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Z 15 na 16 u mnie na stronie z unikalną treścią poleciał cały długi ogon. Antyweba raczej nie czytam ale dziwnie pokrywa się to z tym co tam pisze. Ogólnie wali mnie to jak się to nazywa - efekt jest jak zwykle jeden. Jeśli 17-tego piszą, że coś wejdzie to znaczy, że już weszło. Tak przynajmniej zawsze było od lat.

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z 15 na 16 u mnie na stronie z unikalną treścią poleciał cały długi ogon

Grzebanie w algorytmie trwa cały czas, widać to jak na dłoni. Należy to wziąć pod uwagę w strategii pozycjonowania. Jeśli ominąłeś ten punkt to odnotowujesz spadki.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@diagnosta jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułe.

Google wdraża około 500 modyfikacji algorytmu rocznie. Może jakaś drobna poprawka Ciebie dotknęła, a może coś Ci zbanowano dlatego poleciały niektóre frazy. Bądź co bądź nie miało to charakteru masowego. Trudno tu mówić o jakims update algorytmu bo w porównaniu z Pandą czy Pingwinem nic się nie dzieje.

wracając do tematu - odnosze wrażenie, że dotyczy to ruchu na długim ogonie - fluktuacje spore inplus i inminus.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

W moim przypadku na pozycje 10 - 13 wskoczyła bardzo duża ilośc generalnie młodych domen 2 - 4 miesiące, które wcześniej zwyczajnie zniknęły. Rozmawiamy tutaj o ilości ok. 200 -250 stron.

Pospadały domeny do, których prowadzą tylko linki sitewide (mały site max 100 ) - 1,5 roczne dobre domeny .(spadek do drugiej 10 ok. 50 stron - wszystkiego nie sprawdzałem )

Strony ze zróżnicowanym linkowaniem bardzo dobrze się trzymają , w skład linkowania wchodzą też SWL ( max ilośc SWL to 30% na frazę)

Przejrzałem statystyki wszystkich stron którymi się opiekuję i żadnych zmian nie widzę (na plus i na minus). Jedyne co zauważyłem, to że na przełomie 17-17 listopada było dużo wzrostów. To wszystko, żadnych innych spektakularnych zmian.

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności