Skocz do zawartości

Wymiana linków

bobu1111

Rekomendowane odpowiedzi

Siema,

Na naszym kochanym forum jest zakładka z ogłoszeniami dotyczącymi wymiany linków.

W jaki sposób mogę sprawdzić czy strona z którą chciałbym się wymienić linkami bo przede wszystkim tematyka mi pasuje jest wartościowa i czy warto się zamienić linkami?

Może porównanie ze swoją za pomocą https://www.majesticseo.com/reports/comparator ?

Tzn w jaki sposób bo nie rozumiem ? Między 2 portalami na wzajem się nie opłaca?

Czy mając stronę która przykładowo ma 1600 zaindeksowanych podstron i PR3 wymiana linkiem z portalem, który ma na domenie forum i 220.000 zaindeksowanych podstron i PR4 nic mi nie da jak link pójdzie na wszystkie podstrony? Dodam, że chodzi ciągle o tą samą tematykę.

Po pierwsze, przy wymianie linków PR jest ostatnią rzeczą, którą się sprawdza, po drugie linkowanie wzajemne jest bardzo słabe z punktu widzenia Google, więc należy użyć linkowania jednostronnego, czyli zamiast (Strona A <-> Strona B) robimy (Strona A -> Strona C -> Strona B -> Strona A).

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

@fahowiec ma na myśli to, żebyś nie linkował strony docelowej poprzez wymianę linkami.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

@fahowiec ma na myśli to, żebyś nie linkował strony docelowej poprzez wymianę linkami.

@Altaica - Fahowcowi nie chodzi o to aby nie dawać wymiany na stronę docelowa tylko aby wymiana nie była na zasadzie A-B, B-A.

@bobu1111 - taka wymiana może obecnie zrobić chyba więcej złego niż dobrego. Obecnie linki side-wide jak nie są zdywersyfikowane z linkami z innych źródeł mogą naprawdę zrobić krzywdę, szczególnie jak są ze stron z dużą ilością podstron.

baner.gif

Najgorsza jest wymiana obustronna, pół biedy jak linki nie są krzyżowe, trzeba tego unikać. Linki z "wymiany" mogą coś wnieść,pod warunkiem że strona która do Ciebie linkuje jest wartościowa i ty na swojej stronie do niej nie umieszczasz linka, co najwyżej z podstrony u siebie a niestety tak różowo nie ma z tym, bo mało kto pójdzie ci na takie coś.

Jedno z najważniejszych miejsc w naszym domu to łazienka. Potrzebujesz wanny, mebli, prysznica, potrzebne są baterie łazienkowe , brodziki, meble, umywalki lub inne wyposażenie łazienek? Poczuj się w swojej łazience komfortowo. Wysokiej klasy produkty w przystępnych cenach znajdziesz na lazienka.pl.

• 3 miesiące temu...

Witam

Udało mi się pozyskać link tekstowy w stopce porządnego bloga tematycznego (site 800, PR 2) do strony głównej mojego serwisu (site 7, PR 0). W zamian mam utworzyć podstronę 'Partnerzy' i tam umieścić link tekstowy. Wymiana A<->B z korzyścią dla mnie.

W sieci można się spotkać z różnymi opiniami odnośnie wymiany A<->B, podobno google tego nie lubi bo wygląda nienaturalnie. Szukałem więc sposobu ukrycia linku wychodzącego z mojej strony i znalazłem dwa interesujące rozwiązania:

Jeżeli będę chciał zdobyć więcej takich linków i umieszczać na podstronie 'Partnerzy' to tym bardziej chciałbym zabezpieczyć się przed utratą mocy.

Czy metody te są bezpieczne ? Czy też dac sobie spokój i zwyczajnie wstawić ten link tekstowy na podstronie, tymbardziej wiedząc że prowadzi on do wartościowego serwisu.

... specjalna strona zapleczowa pod wymianę linkami zapewne kiedyś powstanie, ale najpierw potrzebuję rozwiązać powyższy problem.

Sklep medyczny - zapraszam w razie potrzeby ;)

Ukrywanie linków to prosta droga do bana ;)

W sumie nie rozumiem tylko tego tępienia przez Google wymiany linków, o jakiej pisaliście. Przecież to oczywiste, że jak Jaś Kowalski będzie miał dwa blogi i zero wiedzy o SEO, to na każdym z nich zamieści odnośnik dla drugiego. Nie wyobrażam sobie nic bardziej naturalnego, jeśli chodzi o linkowanie.

Panowie nie popadajmy w herezję. Warto spojrzeć także na strony agencji interaktywnych, które zostawiają sobie linka w stopce na portalach, a później chwalą się stworzoną stroną w portfolio i co w tym nienaturalnego?

Nie zwykły presell tylko porządne artykuły - btw wymienię się linkiem => PW...

Troche bardziej zwykły artykuły do przedruku...

A także Antyplagiat...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności