Skocz do zawartości

Naturalność witryn

Hermit90

Rekomendowane odpowiedzi

Ja do teraz zastanawiam się nad tym i innym też proponuje się zastanowić, Jak google rozpoznaje "inne" skrypty? Dalej nic nie napiszę... ;) Wiem, że to styl Kojota, ale zastanówcie się nad tym sami ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@blake

dodaj coświęcej, bo straszną enigmą zaleciało.

Co do odpowiedzi na temat - trudno cokolwiek robić w sytuacji, gdzie dziś coś jest traktowane jako cacy, a za tydzień, miesiąc nagle staje się be.

Wiadomo jedno - im większa różnorodność żródeł pochodzenia oraz rodzajów linków - tym lepiej, przynajmniej tak jest na dzień dzisiejszy, co będzie jutro??? TYLKO G wie ;)

@blake - chciałbyś nam powiedzieć, że google nie da rady rozpoznawać skrytpów? Z tym się nie mogę zgodzić. Skoro mamy w softach rozpoznawanie skryptów po szczególnych punktach interface'ow lub po budowie linków, to dlaczego google miał by tego nie mieć. Dodatkowo treści z większości katalogów są bardzo podobne - link w tytule, troszkę treści i masa linków insite.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

No oczywiście, że dostaje nawet w kodzie strony, ale jakie to tak na prawdę ma znaczenie? Przecież idzie sobie taki robot przez stronę i... co on może zrobić?

1. Policzyć ilość słów występujących na stronie.

2. Policzyć ilość linków i anchorów na stronie.

3. Linki w <h>? Może lepsze?

4. Linki w treści? Nie uważam że ma to jakiekolwiek znaczenie, link to link jest na stronie to jest i czy w treści czy w stopce to raczej nie ma znaczenia a kary czyli filtry i bany z automatu są robione pewnie dla stron, które mają nienaturalny PRZYROST linków na daną konkurencyjność frazy. Mamy frazę "wypas owiec w bieszczadach" i strony z top10 mają po załóżmy 100 backlinków. To jak przyłożysz 101 linków do niej to jesteś w topie, jak przyłożysz 10k linków to wpadasz w filtr za NIENATURALNE linkowanie. Druga sprawa to konkurencja, która też nie śpi i jak dołoży kolejnego linka to poprzeczka wzrasta. Trzecia sprawa to właśnie ostatnie zmiany w przeliczaniu rankingu. Specjalnie jest zrobione opóźnienie w odświeżaniu SERPÓW żeby wychwycić to nienaturalne linkowanie.

Myślicie że google nawet w tej swojej serwerowni chłodzonej całym morzem czarnym ma aż tyle zasobów, żeby dla każdego urla zapamiętywać ile linków pochodzi z jakich skryptów? A jak wszystko jest na skryptach autorskich to jak to niby by klasyfikowało? Jako coś lepszego/gorszego?

Czyli tak na prawdę zróżnicowanie linków może polegać tylko na jednym <a href="https://...">anchor</a>, <a title, <a alt

Sam sobie właśnie nasunąłem pomysł na kolejny test :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Myślicie że google nawet w tej swojej serwerowni chłodzonej całym morzem czarnym ma aż tyle zasobów, żeby dla każdego urla zapamiętywać ile linków pochodzi z jakich skryptów?

Niewykluczone. Myślę, że o mocy obliczeniowej G. najlepiej świadczy narzędzie podobnych obrazów.

A jak wszystko jest na skryptach autorskich to jak to niby by klasyfikowało? Jako coś lepszego/gorszego?

Np. linki z innych skryptów zaliczone są do kategorii "inne skrypty".

Np. linki z innych skryptów zaliczone są do kategorii "inne skrypty".

Rozumiem, że przetestowałeś, masz dowody na to i wiesz to na pewno. W innym przypadku szkoda czasu na dyskusję, bo z fusów to ja też potrafię wróżyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności