Skocz do zawartości

Coraz częstsze włamania

goral605

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Ja bym tego nie nazwał włamaniami, to przeważnie trojany wykradają hasła do ftp lub ludzie instalują wtyczki, szablony "nulled" i nie sprawdzają ich w ogóle pod względem backdorów a potem się dziwią, że strona przekierowuje na inną stronę. albo w kodzie jest dziwny javascript. Ja już pisałem tutaj na forum jak znajomemu usuwałem takie dziadostwo z joomli, gdzie nie miał żadnego backupu a dopisało się do prawie wszystkich plików i to w każdym jakoś inaczej, że nie dało się automatycznie zmienić. Potem jak znalazłem po kodzie był to jakiś trojan juz nie pamiętam nazwy. Przeskanowałem jego komputer na pocżątek Spybotem to znalazł koło 300 różnych dziwactw i zdecydowaliśmy się na format.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności