Skocz do zawartości

Rynek marketingu internetowego (zarabianie)

jfe

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Zastanawia mnie jak w naszym kraju ma się rynek marketingu internetowego i chciałbym zadać Wam kilka pytań:

-zarabiacie na nim?

Jeżeli tak to mógłbym prosić o nazwę firmy od której bierzecie oferty?

-monetyzujecie ruch z Polski czy zza granicy ?

Generalnie chodzi mi o sam fakt, czy w Polsce jest to popularny zarobek wśród webmasterów, bo znam wiele przykładów gdzie ludzie wiodą życie lepsze z samych reklam niż niejeden.

Pozdrawiam i liczę na żywą dyskusję ! smile.png

Nie ma z tego pieniedzy. Jesli ktos twierdzi inaczej to znaczy ze klamie. Nie wierz takim.

Wiesz, co znam osobiście osoby które na tym zarabiają. Niestety Polski rynek jest słabo rozwinięty i najlepiej zarabia się na zagranicznym ruchu.

Sam znam osobę, która dzięki temu stała się milionerem ( mieszkaniec USA ) i nie jest to ani trochę kłamstwo.

Druga osoba zarabia po 3000$ miesięcznie jako dodatek do swojej codziennej pracy. Na uploadowaniu plików ludzie zarabiają po 1000$ miesięcznie to dlaczego na reklamach nie zarabiać więcej ? :)

Ciekawi mnie czy są tu ludzie, którzy zarabiają na programach partnerskich - takie same działanie jak sieci afiliacyjne.

Oczywistym jest, że niektórzy z tego forum (i nie tylko) potrafią zarobić godziwe pieniądze na IM. Polska to nie jakieś zadupie internetowe, a dynamicznie rozwijająca się społeczność ... ;-)

Zależy o jakie dokładnie oferty Ci chodzi. Coś a la CPA? - u nas trochę to wygląda inaczej... Bynajmniej używanie content lockerów nie jest w modzie. A "oferty" bierze się z sieci reklamowych/afiliacyjnych - najpopularniejsze NetSales, Novem, Afilo, Zanox, TradeDoubler, Cashfly itp,

Oczywiście, że ruch zagraniczny (USA, UK itp.) jest lepiej wyceniany, jednak z PL myślę, że da się zarobić - ogranicza się to raczej do kwestii umiejętności.

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

W Polsce nie zdziałasz cudów bez pomysłu na "biznes" .. nie zarobisz milionów na kolejnym klonie demotywatorów czy kwejka mimo że tym Panom się udało ;) Tak samo nie zarobisz milionów w różnorakich programach partnerskich każdej maści.

Aby móc zarabiać godziwe pieniądze musisz mieć pomysł + gotówkę na start. Bez tych dwóch rzeczy będziesz jak setka portalików ciągnących na swoje utrzymanie + ewentualnie na piwo.

Gdy już wpadniesz na pomysł to wybór sieci czy reklamodawcy będzie to twój najmniejszy problem.

Najnowsza muzyka i nie tylko na https://nuteczki.top a dla kobiet ploteczki na https://ebabki.pl

monetyzujecie

Monetyzujemy... :D

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Oczywistym jest, że niektórzy z tego forum (i nie tylko) potrafią zarobić godziwe pieniądze na IM. Polska to nie jakieś zadupie internetowe, a dynamicznie rozwijająca się społeczność ... ;-)

Zależy o jakie dokładnie oferty Ci chodzi. Coś a la CPA? - u nas trochę to wygląda inaczej... Bynajmniej używanie content lockerów nie jest w modzie. A "oferty" bierze się z sieci reklamowych/afiliacyjnych - najpopularniejsze NetSales, Novem, Afilo, Zanox, TradeDoubler, Cashfly itp,

Oczywiście, że ruch zagraniczny (USA, UK itp.) jest lepiej wyceniany, jednak z PL myślę, że da się zarobić - ogranicza się to raczej do kwestii umiejętności.

Właśnie.. też uważam, że "Polska to nie internetowe zadupie", ale ciężko jest do takich osób dotrzeć, a na tym mi zależy.

Mówię o ofertach CPA ( nie myl z Content lockingiem ). Oferty CPA to wszelkie oferty, które płacą jak użytkownik coś tam zrobi czyli z wyżej wymienionych przez Ciebie programów również. Content locking to jedna z metod zarabiania na ofertach intentivized ( takie do których wypełniania możemy zachęcać przez często cokolwiek przyjdzie nam do głowy :) ).

W Polsce nie zdziałasz cudów bez pomysłu na "biznes" .. nie zarobisz milionów na kolejnym klonie demotywatorów czy kwejka mimo że tym Panom się udało ;) Tak samo nie zarobisz milionów w różnorakich programach partnerskich każdej maści.

Aby móc zarabiać godziwe pieniądze musisz mieć pomysł + gotówkę na start. Bez tych dwóch rzeczy będziesz jak setka portalików ciągnących na swoje utrzymanie + ewentualnie na piwo.

Gdy już wpadniesz na pomysł to wybór sieci czy reklamodawcy będzie to twój najmniejszy problem.

Nie mówię, że mam na myśli stworzenie kolejnego "super mega ultra hiper start-up'u". Wiadomo, że pomysł to najważniejsza rzecz.

Podsumowując moim celem jest dotarcie do tej grupy osób oraz "ożywienie" tej formy zarobku oraz dzięki wszystkim, że dyskusja ożyła !! :).

Jeszcze taka moja mała podpowiedź bo zapewne nie wpadniesz na pomysł ultra hiper jak sam wspomniałeś tak samo jak 99.999% nas tutaj obecnych to zajmij się tym co nie będzie Cie męczyło.

Tzn twoja strona, sklep czy co kolwiek innego nie może Cie zniechęcać. Na koniec to, "mniej myśl wiecej rób" bo czasami niepozorny serwis stworzony z nudów może się porządnie rozpędzić czego Ci życzę

Najnowsza muzyka i nie tylko na https://nuteczki.top a dla kobiet ploteczki na https://ebabki.pl

Jeszcze taka moja mała podpowiedź bo zapewne nie wpadniesz na pomysł ultra hiper jak sam wspomniałeś tak samo jak 99.999% nas tutaj obecnych to zajmij się tym co nie będzie Cie męczyło.

Tzn twoja strona, sklep czy co kolwiek innego nie może Cie zniechęcać. Na koniec to, "mniej myśl wiecej rób" bo czasami niepozorny serwis stworzony z nudów może się porządnie rozpędzić czego Ci życzę

Heh, nie zrozumiałeś mnie - nie mam zamiaru robić serwisu i na reklamach zarabiać :).. Ale dzięki za chęci pomocy.

Chcę dotrzeć do osób z tego forum które zarabiają na programach afiliacyjnych

Jeszcze taka moja mała podpowiedź bo zapewne nie wpadniesz na pomysł...

Naprawdę nie widzisz, że ten gość chce tu coś sprzedać? ;) Szkoda tylko, że przeczytałem cały temat i nie dowiedziałem się co :(

Sprzedać nic nie chcę przynajmniej teraz :) - będę chciał polecić jedną sieć afiliacyjną, ale chciałbym się dowiedzieć czy to nie będzie gadanie sam do siebie czy są na forum osoby zainteresowane współpracą :). Tym bardziej, że jest to prywatna sieć afiliacyjna tylko dla ekskluzywnych użytkowników, a dostać się można tylko po znajomościach - będąc poleconym.

skoro mozna sie dostac po znajomosciach to moze szukaj wsrod znajomych a nie zupelnie obcych losowych ludzi na pierwszym lepszym forum ;)

"Pierwsze lepsze forum"? - forum o szeroko pojętym webmasteringu więc nie wydaję mi się osobiście pierwszym lepszym.

Niestety wśród moich znajomych znam mało webmasterów i dlatego szukam tutaj osób tak zarabiających.

Ja wiem, że najlepiej dla Ciebie jest napisać "idź sobie gdzie indziej", ale wolę budować inną atmosferę na forum niż "idź sobie, twój problem".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności