Skocz do zawartości

Jak "wyczyścić" stronę z nieodpowiednich linków

Krisuuu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od wielu miesięcy pozycjonowałem pewną stronę, jednak okazało się, że pozycjonowałem ją bardzo źle, zdobywając wiele śmieciowych linków.

Aktualnie strona w google posiada bardzo słabą pozycję, co należy zrobić, aby wyczyścić całkiem domenę, tak, aby google ją widziało na zasadzie nowej, ledwo kupionej domeny, jakieś porady?

Pozdrawiam :)

Z tego co wyczytałem należy ręcznie naprowadzić Google na odnośniki niby osłabiające pozycję, natomiast ja osobiście nie mam pojęcia, na jakich zagranicznych serwisach znajduję się link do mojej strony, dodatkowo jest ich tak dużo, że wypisanie wszystkich domen zajęłoby mi około kilku miesięcy.

Bardziej chodzi mi o automat, bądź program (może być nawet płatny), który sam wykryje "śmieciowe" linki, bądź po prostu określi moc wszystkich aktualnych linków.

Większość linków znajdziesz w GWT, ahrefs i majesticu. Robisz listę, przeglądasz i jedziesz...

Ja osobiście zrobił bym jak proponuje @Merf.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

z czasem same one powygasają.

Powygasają bo inni podpierdalacze zrobią to za Ciebie. Nieźle to sobie wykombinowali, że teraz każdy na każdego donosi. Jak by nikt nie zgłosił żadnego linka to za pół roku wróciło by wszystko do normy bo link to link i nie ma podstaw to twierdzenia, że jeden jest lepszy a drugi gorszy, ale dzięki takiemu narzędziu nie muszą tego już robić ręcznie bo mają do tego stado bałwanów, którzy wierzą we wszystko co im powiedzą.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności