Skocz do zawartości

Linkowanie stron docelowych rotacyjnym SWL - "audyt"

glina

Rekomendowane odpowiedzi

ale już zgłaszanie raportów to Googlea jest czyms niegodnym pozycjonera. Śmieszne.

przetestujemy to na stronach z twoje stopki?

To miał być szantaż? A proszę bardzo.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam,

Zrobiłem dość obszerny audyt źródła linków stron które okupują TOP5 na pewne frazy sezonowe i z tego co widzę 90% stron korzysta z rotacyjnych SWLi. Widzę, że okupują 1-ą stronę wyszukań już bardzo długo.

Jak to się ma do karania google takich stron czy wychwytywanie tego typu zabiegów?

Na majesticseo widać jak nagle strona dostaje dziennie ponad 1500 linków - trudno konkurować ilością z takimi serwisami. Fakt że nie liczy się ilość a jakość linków i lepiej mieć 10 wartościowych niż 1000 z SWLI ale jednak to działa.

Jakie są wasze spostrzeżenia? Czy te serwisu po prostu pozycjonują wg zasady "raz się żyje"

Bo pozycjonowac trzeba umiec. Nie da sie w dzisiejszych czasach wypozycjonowac TOP'owych fraz bez technik BLACK HAT SEO powiem wiecej zaden tzw BIALY RYCERZ (Sebastian Mis........) nie podejmie sie pozycjonowania i wsadzenia do top10 zadnej frazy typu meble czy opony bo zdaje sobie sprawe ze metodami WHITE HAT SEO mozna robic jedynie frazy trzy lub cztero czlonowe,

Marketing internetowy dla firm

Jak to się ma do karania google takich stron czy wychwytywanie tego typu zabiegów?

Ano tak się ma jak w życiu - "Każdy na dwa uda - jednemu sie uda drugiem sie nie uda" - no i jak Tomek napisał SEO trza "umić robić" ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Pozycjonowanie swlem rotacyjnym jest czesto zaskakujace nawet dla samego pozycjonujacego. Przez 2-3 miesiace strona okupuje top1-top3 na 4 frazy. Pewnego dnia budzisz sie rano, i mimo iz Twoja strona jest zaindeksowana, nie ma jej w pierwszej dwusetce wynikow wyszukiwania. Pozostaje zrobic przekierowanie.

A kto pisał o domenach klientów.

A co do klientów i ich domen to jest różnica w domenie firmowej typu Bing.pl, na którą trzeba chuchać (i nie ma opcji zmiany) a w domenie użytecznej typu KominiarzWarszawa.pl, która nie ma wartości dla firmy, 301 i jazda. Wszystko zależy od domeny i od fraz. Zakup domeny i przepięcia biorę na siebie, kilka minut roboty.

Oczywiście ten scenariusz dotyczy rotacyjnych swl i szybkich efektów, a klient nie ma nic przeciwko. Z resztą... przy obecnym algorytmie i wszystkich zwierzątkach to i tak wszystko szlag może trafić jak robisz łajt seło więc na jedno wychodzi, przy czym ja mam szybsze efekty :D

Zakup nowych wizytówek, ulotek, całego nowego brandingu dla kominiarza też bierzesz dla siebie?

I nie chodzi tu o łajt, srajt czy blajk. Ważne jest umieć używać narzędzi z jakich sie korzysta, a czy jakiś ktoś nazwie to white czy black, to ma to najmniejsze znaczenie ;)

Kto pisał o stronach Klientów? Nie wiem, ale mam wrażenie, że autor temau nazywając ten temat: Linkowanie stron docelowych rotacyjnym SWL - "audyt"?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

301 i adres jest aktualny, no problemo signore.

Ja tam słyszałem, że 301 często przenosi filtry po jakimś czasie, mają jakieś algorytmy które wykrywają, że strona zafiltrowana przeniesiona na nową domenę.

Co do swli to działają tak dobrze dzięki pingwinkowi i jego updatom, które uderzyły głównie w strony pozycjonowane tematycznymi linkami, artykułami itp. nie koniecznie preclami, ale z nie dużym zróżnciowaniem anchorów. Jak ktoś umiejętnie korzysta z swla to ma olbrzymie zróżnicowanie anchorów. poza tym zrobiła się olbrzymia luka w serpach po stronach, które dostały jakieś minus właśnie przez zbyt małe zróżnicowanie anchorów.

Nie robiłem testów, ale wydaje mi się, że to działa tak, że jak strona z filtrem na określone frazy i strona, na którą prowadzi 301 się pokrywają pod względem fraz i treści to wywala nową, bo inaczej to by było bezsensu, bo bym sobie zrobił przekierowanie z zafiltrowanej domeny na konkurencje i po co się pozycjonować... Inna kwestia to zrobienie duplikatu strony- "ofiary" wrzucenie na pół roku na zafiltrowaną domenę i później przekierowanie 301 z zafiltrowanej na stronę "ofiarę".

@ja1. Próbowałeś przekierowywać na domeny, które miały w miarę mocny bl (nie świeżaki), zmieniałeś szkielet strony, szatę graficzną? Warto by przeanalizować ten algorytm od przenoszenia filtrów przez 301, no bo przecież nie może przenosić zawsze, bo by to było super narzędzie do depozycjonowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności