Skocz do zawartości

Tak na dobry poczatek tygodnia ;)

Ptaq

Rekomendowane odpowiedzi

Jan Paweł II trafił do Nieba. Kiedy nadeszła pora posiłku otrzymał wodę i suchy chleb. Usłyszał jednak wołanie z dołu. Okazało się, że to jego znajomi, którzy znajdują się w czyśćcu, zapraszają go do siebie. Papież ochoczo zszedł ich odwiedzić, a oni poczestowali go pyszną potrawą zakrapianą szklaneczką whisky. Czas jednak było wrócić do siebie, a tam... znów woda i chleb. I ponownie usłyszał wołanie, tym razem z piekła. Jego przyjaciele zapraszali go na posiłek. Mógł tam zjeść wykwintny, bogaty obiad i wypić drogie markowe wino. Wrócił do Nieba. Co zastał w porze posiłku? To, co zwykle. Nie wytrzymał i zapytał św. Piotra:

- Piotrze, jak to jest: w czyśćcu i w piekle jedzą tak dobrze, a my - tylko woda i chleb. Dlaczego my jemy tak marnie?

Św. Piotr na to:

- Karolu, sam powiedz, czy jest sens otwierać kuchnię dla nas dwóch?

A jakie są najczęściej wypowiadane słowa przed śmiercią?

- Ty głupia kobieto, tędy prąd nie płynie...

- O, przepraszam, zdaje się, że pobrudziłem panu dres...

- Te co szczekają, nie gryzą!

- Tnę czerwony...

- Prawa wolna...

- Pyszny jest ten Big Bac.

- Poczekaj tata pokaże ci jak to się robi.

- Ten piesek nie jest groźny.

- Ten krokodyl wygląda jak żywy.

- Nie bój się, nie spadnę.

Hrabia po dłuższym pobycie za granica wraca do swoich posiadłości. Na dworcu czeka na niego zaprzęg koni i wierny sługa Jan.

- No i cóż tam zdarzyło się nowego we dworze podczas mojej nieobecności, Janie?

- Nic nowego, Jaśnie Panie... No może tylko to, że Azorek zdechł.

- Azorek?! Mój ulubiony pies? Jak to się stało?

- Ano nażarł się końskiej padliny, no i zdechł.

- A skąd we dworze końska padlina?

- Konie się poparzyły, to zdechły.

- Jak to konie się poparzyły???... Od czego?

- Od ognia, Panie, jak się stajnia paliła.

- A kto podpalił stajnię?

- Nikt, od płonącego dworu się zajęła.

- Na miłość boska, to i dwór spłonął? Jakim sposobem?

- Ano po prostu. Świeczka przy trumnie teścia Pana hrabiego się przewróciła i firany się zajęły.

- Och! A czemu mój teść umarł?

- Bo Jaśnie Pani uciekła z tym oficerem, co się z nim od trzech lat spotykała.

- Spotykała się od trzech lat?! To przecież nic nowego!

- Właśnie mówiłem, Jaśnie Panie, że nie zdarzyło się nic nowego.

Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę, super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!
-Tato - skąd się biorą dzieci

-Poszukaj sobie na google!

Pewna para w średnim wieku z północnej części USA zatęskniła w środku mroźnej zimy do ciepła i zdecydowała się pojechać na dół kontynentu - na Florydę i zamieszkać w tym hotelu, w którym spędziła noc poślubną 20 lat wcześniej. Mąż miał dłuższy urlop, więc pojechał wcześniej, by móc przygotować wszystko osobiście na miejscu. Po zameldowaniu się w recepcji i rozpakowaniu odkrył, że w pokoju, który wynajął jest komputer podłączony do sieci. Postanowił wysłać maila do żony i poinformować ją, że wszystko jest tak, jak zaplanował.

Niestety, wysyłając wiadomość pomylił jedną literę w adresie. Meil znalazł się w ten sposób w skrzynce wdowy po pastorze, która właśnie wróciła do domu z pogrzebu męża i postanowiła sprawdzić ile jest w poczcie internetowej

.kondolencji od rodziny, przyjaciół i wiernych Dopero wieczorem jej syn odnalazł ją zemdloną na podłodze przed komputerem i ze zdziwieniem przeczytał na monitorze:

To: Moja ukochana żona

Subject : Jestem już na miejscu

Domyślam się, że jesteś zdziwiona otrzymaniem wiadomości ode mnie. Teraz mają tu komputery i wolno wysłać maila do najbliższych.

Właśnie się zameldowałem.

Wszystko jest już przygotowane na Twoje przybycie jutro.

Cieszę się na to spotkanie. Mam nadzieję, że Twoja podróż będzie równie bezproblemowa, jak moja.

Całuję i czekam.

Ps: Tu na dole jest naprawdę gorąco !

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności