Skocz do zawartości

Jaki program do katalogowania na początek?

Luktoja

Rekomendowane odpowiedzi

Do tej pory zajmowałem się pozycjonowaniem jednej góra dwóch stron, jednak teraz szykuje mi się dużo więcej zleceń i od zaraz nawet 10 stron do pozycjonowania. Ręczne katalogowanie nie wchodzi w grę i chciałbym się Was podpytać jaki program na początek sprawdzi się najlepiej do katalogowania?

Genralnie chodzi mi o to, że mam sporą bazę dobrych, polskich grup katalogów opartych na multikodach. Chciałbym je sobie importować, zlecić porobienie opisów, pokupować kody i po prostu to zautomatyzować (bo rozumiem, że tak się da zrobić?). Dodatkowo dodać jakąś dobrą bazę dobrych, polskich, moderowanych, darmowych katalogów i jeśli to możliwe także precli i zrobić to samo.

Najpierw myślałem, żeby pójść po całości i kupić SeoCata lub Publikera. Mają one chyba wszystko czego można wymagać od tego typu programów, jednak są bardzo drogie. Może skorzystać z SeoLight lub SeoBohatera?

I jeszcze jedno. Wiem, że te programy, które wymieniłem są najpopularniejsze ale do czego ich używacie? Tzn który program jest lepszy do pozycjonowania bezpośrednio naszej strony, a który lepszy jest do linkowania zaplecza? Słyszałem, ze firmy potrafią używać kilku programów.

@Dodatkowo dodać jakąś dobrą bazę dobrych, polskich, moderowanych, darmowych katalogów i jeśli to możliwe także precli i zrobić to samo.

Nie ma takich :faja: Jeśli chcesz się opierać "na darmowych" to możesz od razu zmienić hobby...

@Słyszałem, ze firmy potrafią używać kilku programów.

Dobrze słyszałeś

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

firmy na pewno nie ograniczają się do jednego narzędzia.

SeoLight czy SeoBohater to nie automaty, dlatego nie zautomatyzujesz tutaj procesu pozyskiwania linków a jedynie go usprawnisz w jakimś tam stopniu.

SeoCat linkuje z seokatalogów, sinooke oraz przy wykupionej aktualizacji do wordpressów czy sNews.

Mimo że obsługuje mniej skryptów od publikera to właśnie jego bym CI polecił na początek.

Inna alternatywa to Donlinkage,

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/130557-donlinkage-najnowszy-automat-do-pozycjonowania/

Multikody wcale nie są takie drogie. Choć w tym wypadku "cena" jest pojęciem czysto względnym.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności