Skocz do zawartości

Jak nie przesadzić z linkowaniem strony głównej?

Hermit90

Rekomendowane odpowiedzi

@Nie ma czegoś takiego jak TR, oczywiście pozycjonerzy sobie ten wskaźnik wymyślili.

Pozycjonery też wymyślili sobie Stanford University https://en.wikipedia.org/wiki/TrustRank

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@Nie ma czegoś takiego jak TR, oczywiście pozycjonerzy sobie ten wskaźnik wymyślili.

Pozycjonery też wymyślili sobie Stanford University https://en.wikipedia.org/wiki/TrustRank

Podałeś link do Wikipedii, a każdy wie że tam można sobie różne rzeczy zamieścić. Nie będę się kłócił, ale moim zdanie wskaźnik TR nie istnieje, aczkolwiek można sobie jakoś umownie ustalić czy dana strona ma większy TR, czy też mniejszy.

Podałeś link do Wikipedii, a każdy wie że tam można sobie różne rzeczy zamieścić.
Tu też : https://ilpubs.stanford.edu:8090/638/

Dalej możesz samemu szukać źródła, bo mi szkoda na to czasu:

Combating Web Spam with TrustRank

Gyongyi, Zoltan and Garcia-Molina, Hector and Pedersen, Jan (2004) Combating Web Spam with TrustRank. Technical Report. Stanford.

Zresztą nie musisz szukać jest w PFD na podanej stronie :faja:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ja mam równiez pytanie z tym powiązane ale odnosnie wartości linka ze strony z dobrym traficiem VS link ze strony z dobrymi parametrami seo.?

Czy algo google może nadawać większą wartośc takiemu linkowi ze strony z dobrym trafficiem?

Który link może byc silniejszy dla hipotetycznych dwóch stron z tymi samymi parametrami seo ale róznym trafficu? (tylko z punktu widzenia technicznego seo)

A te strony z hipotetycznym dobrym TR nie maja równiez dobrego trafficu?

Stare, nieaktualne (rok 2004), a do tego dotyczy wyszukiwarki AltaVista, a my tu głównie rozmawiamy o Google.
Nie bądź śmieszny. Mowa o algorytnie który według ciebie nie istnieje hehe ...

To też nie istnieje: https://www.google.pl...guidelines.html tak na marginesie:

TrustRank to algorytm Yahoo ale znak towarowy Google

A te strony z hipotetycznym dobrym TR nie maja równiez dobrego trafficu?

Właśnie... hipotetycznym

Mowa o algorytnie który według ciebie nie istnieje hehe ...

To, że istnieje to jedna sprawa, a to że nie zmierzysz go żadnym sposobem to druga. Więc pisanie, że dodajesz linki na stronach z wysokim TR jest tak samo śmieszne jak to co przeczytałem w komentarzu na FB (link z innego dzisiejszego tematu): "JEZUS daje mi nadzieję że to co robię ma na celu dobro i ostateczonie zbawienie, bo to mi obiecał."

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

To, że istnieje to jedna sprawa, a to że nie zmierzysz go żadnym sposobem to druga.
Nie wszystko trzeba mierzyć ilościowo. Wystarczy ogólna wiedzą na ten temat by oszacować parametr TR. Wiec ty może "nie zmierzysz", ale ja TAK.

EOT

@Ja1 No to jak nie istnieje to nie da się go zmierzyć więc nie może wpływać w żaden sposób na stronę .

A jesli można go zmierzyć na podstawie jakis tam parametrów to istnieje przecież i prawdopodobnie ma duży wpływ na stronę i wtedy to na pewno nie jest mit

Odpowiedział by mi ktos na pytanie o trafficu czy to jakies tabu jest?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności