Skocz do zawartości

Księgowość online

milionPLN

Rekomendowane odpowiedzi

Czy uważacie, że inFakt może zastąpić typową księgową, która tylko zbiera dokumenty, robi obliczenia i od czasu do czasu coś doradzi? Pytam, bo podoa mi się spora elastycznosć i dostępność tego rozwiązania, a regularne spotkanai z księgową są coraz trudniejsze do umówienia.

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pięć sprawdzonych firm, które są godne uwagi:

4. qfirma.pl (testowałem)

Są to liderzy w branży księgowości online.

Przecież oni dopiero mają księgowość w przygotowaniu. Na chwilę obecną oferują tylko fakturowanie.

Profesjonalne katalogowanie stron + baza precli i katalogów. Polecam Katalog PR4

A ten Miejski katalog stron jest inny niż wszystkie

Czy uważacie, że inFakt może zastąpić typową księgową, która tylko zbiera dokumenty, robi obliczenia i od czasu do czasu coś doradzi? Pytam, bo podoa mi się spora elastycznosć i dostępność tego rozwiązania, a regularne spotkanai z księgową są coraz trudniejsze do umówienia.

Ja korzystam z Infaktu, z usługi księgowej nie. Na pytanie czy inFakt może zastąpić księgową moja odpowiedź brzmi TAK. Oczywiście pod warunkiem, że podstawy księgowości masz. A w razie problemów, niejasności, masz dostęp do księgowych inFaktu, którzy jak wynika z moich doświadczeń z nimi są bardzo kompetentni.

www.sagomedia.pl - usługi SEO copywritingu i wartościowe, merytoryczne artykuły

Z iFirmy nie korzystałem, ale główną różnicą między inFaktem a iFirma jest to, że iFirma jest bardziej rozbudowana. Ma kadry, czego inFakt nie ma. Umożliwia integrację z wieloma zewnętrznymi aplikacjami (ecommerce, basecamp), ma kalendarz.

www.sagomedia.pl - usługi SEO copywritingu i wartościowe, merytoryczne artykuły

Ja się zastanawiałem nad iFirma. Ale mam pewne wątpliwości. Z tego co widzę właścicielem serwisu jest firma zajmująca się pozycjonowaniem - dla kogoś kto zajmuje się tym samym może to być problem.

Profesjonalne katalogowanie stron + baza precli i katalogów. Polecam Katalog PR4

dla kogoś kto zajmuje się tym samym może to być problem.
Jaki problem - może racz sprecyzować :kwasny:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dlaczego problem? Masz na myśli to, że mogą Ci zaglądać w faktury?

Na przykład.

Baza klientów, ceny, sposób rozliczania, terminy umów - wolałbym żeby konkurencja nie miała dostępu do takich danych.

Tak rozumując to do US też byś faktur nie mógł udostępniać do kontroli, bo mogą inne firmy mogę "mieć wtyczkę" :palacz:

Za dużo naoglądałeś się filmów o "teoriach spiskowych".

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Być może widziałem w życiu więcej niż ty.

Jest wolny rynek i każdy może wybrać co mu się podoba. Jak ci pasuje ifirma to ok. Ja mam prawo wybrać co mi się podoba. I mam prawo do kierowania się swoimi kryteriami.

Poza tym jak ktoś się dzieli swoimi spostrzeżeniami to nie znaczy, że trzeba zaraz kogoś atakować.

Poza tym jak ktoś się dzieli swoimi spostrzeżeniami to nie znaczy, że trzeba zaraz kogoś atakować.
Ale to nie są spostrzeżenia tylko nieuzasadnione niczym subiektywne podejrzenia które mogą zniechęcać userów do księgowości online. Innymi słowy robisz złą reklamę lub inaczej pisząc w złym świetle stawiasz firmy oferującym księgowość online.

Gdybym prowadził firmę budowlaną to pewnie skorzystałbym z ich oferty bo wydaje się ciekawa. Prowadząc firmę zajmującą się podobną dziedziną zdecyduję się na inne rozwiązanie - będzie to prawdopodobnie infakt lub wfirma.

Same rozwiązanie - czyli księgowość online - uważam za świetny produkt.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności