Skocz do zawartości

Testowanie cierpliwości G...

WI777

Rekomendowane odpowiedzi

Wielokrotnie przewija się na tym forum informacja, że po pierwsze G. blokuje adresy IP z których przychodzi nadmierna liczba zapytań, a po drugie, że API daje prawo do 1000 zapytań na dobę.

Ponieważ niedługo będę testować cierpliwość G. to czego mam się spodziewać? Jeśli odpowiednio "rozsmaruję" zapytania w ciągu doby, to ile mogę bez API wyciągnąć?

Ponadto, czy rzeczywiście G. blokuje dostęp po 1000 zapytań z wykorzystaniem klucza API? Idąc dalej, jeśli będę używać kilku lub kilkunastu kluczy na tym samym adresie IP to co szanowny G. na to?

Będę niezmiernie wdzięczny za konkretne odpowiedzi, tym bardziej, że nie mam najmniejszego zamiaru zadzierać z G. i testować bojem bez przygotowania ;)

Czy dobrze kombinuję, że jeśli nie przegnę z liczbą jednoczesnych zapytań, a najlepiej jedno z odstępami kilkusekundowymi, to w zasadzie hulaj dusza?

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Rozumiem że oczekujesz odpowiedzi od osoby która sprawdziła to w praktyce.

Nigdy nie miałem takiej potrzeby by przekraczać 1000 dziennie dla API wiec nie odpowiem konkretnie na twoje pytanie.

Odpowiedzi od GOOGLE co do API znajdziesz tutaj:

https://www.google.com/apis/api_faq.html

What happens if I go over my limit of 1,000 queries?

If you make more than 1,000 queries in a day, our server will respond with a SOAP Fault stating that you exceeded your daily query total. You might want to get some sleep and start querying again tomorrow.

Jeśli zadajesz zapytania BEZ API to teoretycznie nie ma żadnych ograniczeń.

Wyobraź sobie sieć 1000 komputerów, korzystających z internetu z jednej bramki IP. Gdyby było ograniczenie 1000 per/day - każdy user mógłby zadać jedynie jedno zapytanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności